Tekstit

Waretusta ja studiopäiväkirjaa

Jepa. Varasta Pomolta -levyn myyntitiedot ovat tulleet ja myyntiluvut olivat järkytys. Levy ei ole liikkunut (kaupoista) juuri ollenkaan. Omilla ollaan, mutta nippa vitun nappa. Sen sijaan olen ystävieni avustuksella laskeskellut määriä, mitä levy on liikkunut täällä verkossa ja nekin luvut ovat olleet aika huimia. Varovaisen arvion mukaan levyä on liikkunut eri yhteisöjen sisällä noin kymmenen kertaa niin paljon kuin kaupasta.

Saan viikoittain foorumiin ja sähköpostiini lukuisia kyselyjä biisien sanoista. Levyn ostaneet tietävät, että sanat löytyvät levyn sisäkansista, kuten myös tekijätiedot. Niitäkin on kyselty.

Monsp on hyvin pieni levy-yhtiö ja sen toimeentulo on puhtaasti riippuvainen ostetuista levyistä. Jos levyjä ei osteta, niitä ei myöskään julkaista. Tukekaa Suomalaista hiphoppia ja lähettäkää rahaa. Pitää sitä räppärinkin syödä.

Lyhyesti sanottuna into tehdä levyjä on aika alamaissa, mutta jotain pitää yrittää:

Käytiin nauhoittelemassa sunnuntaina Pyhimyksen matskua ja helvetin hyvältä kuulostaa. Biittejä on siunaantunut kovalevylle ja kundi suoltaa tekstiä kuin Singeri. Työn alla (miksauksessa) on biisi nimeltä 28. Lokakuuta , joka on Pyhin syntymäpäivä. Stoori ei tietenkään juurikaan liity siihen.
Seuraavaksi painutaan nauhoittamaan biisi nimeltä 'Anna sen palaa.' Mitä enemmän kuuntelen kundin räbäytyksiä, olen vakuuttuneempi siitä, että kyseessä on aidosti taitava MC.

Mukavaa olla välillä miksuspöydän oikeallakin puolella, tätä on ollut ikävä. Muistakaa käydä postamassa Funkiestista (ei Finnbytesistä) kundin uusi pökäle, nimeltä Pyhimysteeri -The Pink Album. Kyseessä on omakustanne ja toivonkin sen jäävän miehen viimeiseksi. Siis omakustanteeksi.

Palataan asiaan ja hyvää joulun odotusta.

Kommentit (28 kpl)

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

Kannattas tosiaan miettiä, mihin panostaa ja mitä tukee. Se, että hommaa pienten yhtiöiden levyt netistä, edesauttaa sitä, että isot lafkat syövät pienet ja näin muodostuu kyseenalainen, epäreilu ja artisteja alas polkeva monopoli asetelma. Yksi, tai ne muutamat suuret paskat siis voivat viime kädessä päättää, mitä julkaistaan, mistä musiikin tulee kertoa, ja miten ja millä ihmisiä tulee viihdyttää.

Vapaa sana ja sen rooli kuolee, jos edistystä ei tapahdu. Se, että isot massit pyörittävät tälläkin hetkellä musiikkimarkkinoita, kasvaa vain päivä päivältä " isot syövät pieniä" järjestelmäksi. Haluammeko sitä, että sanan ja oman mielipiteen esittämistä vaikeutetaan entisestään, ja muurit vastarinnan, tietoisuuden ja ajattelun mahdoliisuuteen kasvavat, vai kenties jotain muuta?

Se ei ole mikään perustelu, että minulla ei ole rahaa, lataan siis levyn netistä. Tietty isojen firmojen levyille waretus on ihan suotavaa, ja jopa toimii eräänlaisena kapulana rattaaseen, epäreilussa musiikki bisneksessä. Tulisi kuitenkin miettiä, mihin johtaa tämä, pienten artistien waretus. Eivät nämä pienet artistit tietenkään musaansa rahasta tee, mutta heidän sanansa tai sonomansa levittäminen ihmisten keskuuteen, on mahdotonta, kiristyvän levylafka monopolin vuoksi. Jokainen artisti kuitenkin haluaa sanomansa kuultavaksi, ja ehkäpä jopa vaikuttaa sillä, tai ainakin saada ihmisiä heräämään ja keskustelua aikaan.

Tää koko paska meidän ympärillä perustuu kulutukseen, ja niin paskalta ku se kuulostaakin nii kuluttamisella, voi myös vaikuttaa asioihin ja ottaa kantaa. Kysymys on siitä, mitä kulutat, tai mihin rahasi laitat. Joskus siitä, että rahasi menevät johonkin oikeasti arvokkaaseen, tai maailmaa eteenpäin vievään, saa maksaa hiukan enemmän. Johonkin se raha kuitenkin aina liikkuu, voit itse valita heitätkö massisi sen kusisen ihmisoikeuksia alas polkevan riistäjän taskuun, vai johonkin, joka voisi edesauttaa parempaa huomista. Helpointahan on tietysti, kuluttaa kapitalismin ylituotantoa, mutta muista, että kaadat samalla paskaa jossain päin maailmaa jonkun toisen niskaan, ja tietyllä tapaa myös omaasi. Paska katsos globaalisoituu tämän niin sanotun kehityksen myötä.

Ihmisissä on todellisuudessa valtava massa ja voima, sitä pyritään vain pitämään salassa, tai piilossa, viihteen keinoin, jota muunmuassa muiden rikollisten maailmaa johtavien suuryritysten kera nämä suuret levylafkat edesauttavat.

Jotain tasitelua ja vastarintaa kehiin ihmiset. Eikö se jo riitä että epäreilusti keskittynyt tiedotusvälineistö mustamaalaa, pieniä, mutta sanomaltaan voimakkaita artisteja turhiksi ja mitättömiksi. Sanoma on yhtä helppoa mustamaalata paskaksi, kuin esittää sijoittaja lehdissä päättömiä totuuksia faktoiksi ja vallitsevan talousjärjestelmän puolesta. Päätön kuluttaminen on perseestä, mutta omaa päätä voidaan toki käyttää. Tehkää nyt hyvät ihmiset jotain paremman huomisen eteen. Aikoinaan työväki taisteli muunmuassa sosiaaliturvan puolesta, nyt on meidän vuoro jälkipolviamme varten!

punainen

keskiviikkona, joulukuuta 14, 2005 

lähettäjä: Blogger Teemu Antero

No onpa kyllä härskiä toimintaa kaikin puolin.

Sitä jollain tasolla olettaisi ihmisten ymmärtävän, että pienet levy-yhtiöt tarvitsevat niitä euroja pyöräyttääkseen levyjä ulos. Ja jostain syystä ajattelen moisen olettamisen olevan erinomaisen vahvasti esillä etenkin hip hop-musiikin saralla.

Etenkin pisti silmään tuo sanoitusten pyytely.

Mutta toivotaan, että ihmiset ovat ladanneet levyäsi koekuuntelua ajatellen ja pian marssivat levykauppaan.

keskiviikkona, joulukuuta 14, 2005 

lähettäjä: Anonymous H

Nytkö itkettää kun onkin itse se Pomo jolta varastetaan?

keskiviikkona, joulukuuta 14, 2005 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

En mä tossa mitään hirveetä itkua nähnyt.

....Taitaa mennä niin ,että taas varastettiin pieniltä miehiltä.

Lapsellinen kommentti, btw.

keskiviikkona, joulukuuta 14, 2005 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

köyhä varastaa köyhältä..

Tätä on tän päivän syyhkiminen.

keskiviikkona, joulukuuta 14, 2005 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

Arvoisa steen1!
Varasta pomolta, jos on levyn nimi, niin miksi emme varastaisi pomolta, pomo se on pienempikin pomo. Levy tuotostasi menee kuitenkin kaupasta ostaessa myös kaupan pomolle rahaa ja näin tuet itse myös isompia. Jos myisit kädestä käteen omakustanteita, silloin voisin ostaa ja tukisin mielelläni "pienempiä", mutta kaupallisuutta on pienenkin kaupallisuus! Tässä ei kyse ole minulla ainakaan siitä, ettei rahaa liikenisi sen verran, mutta myös jotkut äärivasemmistolais "ajatusmaailmoista" ei ole ehkä minun juttuni. Mutta kiitos kuitenkin hienosta musiikista ja toivoisin kuulevani sinut keikoilla(siintä saa rahan vastinetta), jolta voin suoraan kädestä käteen ostaa levysi.

keskiviikkona, joulukuuta 14, 2005 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

Itse olen ladannut koko levyn netistä. mutta jahka saan rahaa 10 päivän päästä menen levykauppaan ja ostan levyn vinyylinä, ja tuosta lataamisesta sen verran että eihän kukaan osta autoakaan kokeilematta. ja sitä paitsi vinyyliltä on hankalampaa siirtää kappaleet koneelle ja kuunnella niitä niin. ja kukaan ei itke että osta CD että ei tarvitsisi warettaa. EN osta, vinyylissä on parempi saundi ja siinä on enemmän tunnelmaa. hyvä että muutkin kuin punkkibändit tekevät vinyylejä!

keskiviikkona, joulukuuta 14, 2005 

lähettäjä: Anonymous Jii

On se jumalauta kumma.

Eikö posse tosiaankaan näe mitään eroa sillä, että warettaa jonkun saatanan eminemin tai metallican platan, jotka joka tapauksessa tienaavat miljoonia myymällä ittensä riistäjälevy-yhtiöille, tai sillä että imuttaa vaikkapa Stenkan tai kenen tahansa muun suomalaisen pienen artistin musaa?

Sitten ollaan niin samaa mieltä, siitä miten hyvät pointit Stenkan jutuissa on ja hehkutetaan. Tuo on kyllä kaksinaismoralismia parhaimmillaan. Ja jumaleisson miten vaatii munaa sitten vielä lähestyy artistia suoraan ja pummata sanoja waretettuun levyyn. Pellet.

Mutta saattaapi loppua tuokin lysti, jos Stenkka ja Monspi alkaa persettä tekemään noilla hommilla. Ja vittu miten sääli on jos Stenkka jättää saarnaamisen pienen piirin huviksi. Paljon on vielä tässäkin maassa biisien aiheita.

Onkohan täällä jotenkin sellainen kuva että jos teet levyn tai pari, ja heität keikkaa, että sitä jotenkin artisti sitten automaattisesti pyörii euroissa? Eipä vaan oo tainnu kovinkaan moni Suomessa musalla rikastua.

Ja toi pomolta varastaminen on ihan helvetin huono pointti, tuskin Stenkka on yhdenkään levyn warettaneen pomo. Kertoo vaan siitä miten reippaasti koko biisin pointti on menny ohi ja yli.

Toivottavasti jaksat Stenkka painaa näistä idiooteista huolimatta jatkaa hyvää settii ja tuoda vähän helpotusta tähän paskaan!

J

keskiviikkona, joulukuuta 14, 2005 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

Mun mielestä Pyhimyksen omakustanteet on ollu kovia, niitä todellakin lisää. Hintataso on myös alhainen, joka todellakin saa levyt liikkumaan paremmin. Ehdin jo pelätä "Vastaava tuottaja: Steen1"-läppää jonain 15 euron hintana, muttei onneksi sentään.

Kunhan hinnat ei nouse korkealle, sisältö kuumana ja Pyhimyksen levyä ei löydy Anttilasta tai Cittarista, voin herraa tukea.

keskiviikkona, joulukuuta 14, 2005 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

Jatkan edellistä viestiäni:
Itse en wareta juuri yhtään. Varsinkaan kotimaisten hiphop artistien levyjä. Ostan pääosin levyt jopa sen yhden hyvän kappaleen takia, jos kappaletta meinaan kuunnella enemmän.
Olen vahvasti sitä mieltä, ettei ug suomi hiphop levyjä saisi jakaa eteenpäin (varsinkaan jos sitä saa vielä kaupasta).
Ostakaa kotiinni cd-soitin, jottei levyjä tarvitsi koneelta soittaa, jos rippaatte mp3- tai vastaaviin soittimiin, niin älkää jakako eteenpäin.

Vinyyleistä maksan aika suosiolla 10-20€, mutta cd:t saisi mielestäni kustantaa maksimissaan 10€.
UG:ta levyjen hustlausta Funkiestin, Lifesaverin, Airon musiikin, Voltin ja muiden vastaavien kautta, ilman erinäisiä Sonyn ym jakeluja (jotka nostaa levyn hintaa luullakseni suhteessa paljon mahdolliseen levyn pieneen hintaan).

Paska tässäkin on vaan se ettei ole massia kehumiseksi. Eikä sitä mene juuri muuhun kuin levyihin tai musiikkitarpeisiin.

Paljon kotimaisia levyjä mitä pitäisi ostaa, puhumattakaan ulkomaisista (joita en niin paljoa osta).

keskiviikkona, joulukuuta 14, 2005 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

Jep, erittäin asiaa tossa edellä. Varastakaa niiltä oikeilta pomoilta.

Jos yhtään lohduttaa, niin Varasta pomolta on eka meitsin ostama levy jälkeen taannoisen suurten levy-yhtiöiden boikotin. Täytyy varmaan tilata toi vanhempikin lätty.

torstaina, joulukuuta 15, 2005 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

No juu. Tää on nyt sellainen asia, mitä vastaan on turha lähteä potkimaan. Osasinkin jo odottaa tota 'poetic justice'- vetoa, kun kirjoitin blogia. Jonkun silmissä se ehkä onkin oikein, että 'Varasta pomolta' -nimisen levyn tekijältä voi hyvillä mielin varastaa. Tajuan osittain pointin. Tässä oli nyt kuitenkin enemmän kyse musiikin tekemisen mielekkyydestä. Tulen aina tekemään musiikkia, mutta sen julkaisemisen kanssa on vähän niin ja näin. Sehän on selvää, ettei yksikään levy -yhtiö julkaise mun musiikkia, jos se ei tienaa sitä $$$/€€€, tiäksääkyäsäätiiät.

Ylhäällä otettiin kantaa siihen, että osa levyn tuotoista menee 'jollekin pomolle.' Tajuan tämänkin pointin. Ehkä omakustanteita ei Wareteta niin innokkaasti. Mutta Monsp on edelleen HELVETIN pieni levari, jolla on Suomalainen(!) jakelija. Parhaassa tapauksessa warettajat Pistävät pelistä mun lisäksi koko levarin. Ja vihaajille tiedoksi: Jos olisin tehnyt vain omakustanteita, te ette olisi musta koskaan kuulleetkaan... SE on ehkä teidän mielestänne hyvä asia. Mutta entä ne artistit, joista te pidätte?
Nekin levyt ovat todennäköisesti löytyneet enimmäkseen muita kanavia pitkin kuin vastaantulijan repusta.

Älkää käsittäkö väärin, en todellakaan velvoita kuulijoita ostamaan levyä. Joillain ei oikeasti ole siihen välttämättä edes varaa. (Opiskeljiat, yms.)Mua vaan järkytti oston ja waretuksen suhde.

Yleisesti pelkään musiikin tason laskevan tämän suuruisen waretuksen tuloksena. Jos levyä ei myydä kuin pari kappaletta, miksi tehdä se huolella? Esim. Miksi ostaa 2000€ mikrofoni, jos levystä jää käteen
1900 eugenii?

...Ainoa vaihtoehto on joko lopettaa tai ostaa vitun halpa mikrofoni.

-SteeN1- a.k.a Antikristus

torstaina, joulukuuta 15, 2005 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

Ite en oo mikään hirvee fani, mut ohan toi nyt ihan sairasta paskaa, et "varastaa pomolta", ku tää "pomo" on erittäin pienen levylafkan omistaja, joka tuskin hirveesti massii sillä tekee. Ja jos kattoo monspii lafkana, ni sehän pitää suomalaisen hiphopin rimaa sormen päissään. Jos ei ois monspii ni ainoot kaupoista löytyvät levyt ois Uniikin ja RDN:n. Ja sitäkö me halutaan.

Eli jos diksutat suomalaista räppii, ni se on sun vastuulla ostaa se levy mitä kuuntelet! Koska jos sä et, kuuntelijana, osta sitä levyy ni kuka sen ostaa?

Ja ainaki mun oma mielipide on, että jos haluut tietää et miltä se musa kuulostaa ni kuuntele sampleri. Siitä saa varmasti oikeen kuvan levystä. Ja jos et löydä sellast, ni hae yks biisi netist ja kuuntele se. Steen voi sit tulla lahtaa mut, mut mä latasin sen terroristi-biisin netistä, kuuntelin pari kertaa ja poistin. Eikä edes tuntunu pahalta, mut sit jos oisin hakenu koko levyn netistä, ni kyl se ois jo syöny miestä.

Ja se et jos hommaat vinyylin, ni sillon mun mielest saa hakee netist, koska sä oot jo tukenu sitä artistii.

Nyt on tilitykset tilitetty ja paskat jauhettu. Ostakaa niit levyi. Tukekaa Steenii, Kepee ja kaikkee laadukasta suomalaista hiphop-musiikkia.

Sanat ylös.

-AiDii

torstaina, joulukuuta 15, 2005 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

Annas emailis nii laitan sulle intiven sinne finbytesiin niin saat sieki varastaa, ihan vaikka pomolta! :)

torstaina, joulukuuta 15, 2005 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

Haha!! Kiitos tarjouksesta, mutta vanhan liiton jätkänä pidän musat edelleen cd -hyllyssä.

-SteeN1-

torstaina, joulukuuta 15, 2005 

lähettäjä: Anonymous h

Steen: Kiitos hyvästä vastauksesta. Itselläni rahaa on jonkin verran ja paljon sitä käytän myös levyjen ostoon, ja kannatan ehdottomasti pienten tuottajien tukemista.

Valitettavasti vain kuulun siihen ryhmään (enemmistöön?), jonka korvaan tuo pomoltavarastamistouhu kuulostaa kokonaisuudessaan lapselliselta provosoinnilta, joten oli pakko kuitata. En onnistu näkemään periaatteellista eroa rikkaalta tai köyhältä varastamisen välillä, eivätkä ne rikkaat Suomen oloissa edes niin kovin rikkaita ole.

Ja mihin se raja sitten vedetään? Ollila ja Wahlroos ovat varmasti rikkaita, entä sitten minä, hyvätuloinen insinööri? Monen silmissä kuka tahansa levyttävä artisti on rikas sika, vaikka todellisuudessa näin ei yleensä olisikaan.

torstaina, joulukuuta 15, 2005 

lähettäjä: Blogger Steen1

Arkistosta löytyy elokuun alta teksti, joka kertoo levyn nimestä. Se kannattaisi ehkä lukea.

Ja jos keskustelu jatkuu, siitä voisi aloittaa topikin tuonne 'peruslässytys kaikesta muusta' -osioon. Sinne voivat kirjoittaa myös vieraat.

torstaina, joulukuuta 15, 2005 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

Tuli paha olo. Meen ostaan sun levyn.
Nyt.

Ja odotan että muut tekee samoin.
Miettikää nyt vittu hetki.
Stenkka ei tule ikinä noilla levynmyynneillä rikastumaan, mutta se ei olekaan tärkeintä. Vaan se, että tuet sitä sanomaa, mistä steen kertoo. Lisäksi ihmiselle kuuluu maksaa palkka tehdystä työstä.
Tämä levy vei varmastikin jonkun verran aikaa steenin vapaa-ajasta, mikä tarkoittaa myöskin vähemmän yhteistä aikaa perheen kanssa, jne.'

Ostakaa levy.

perjantaina, joulukuuta 16, 2005 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

jos fiilaatte musaa, ostakaa funkiestista/lifesaveristä ja tuette samalla pientä levykauppiasta. myös monspin sivuilta voi tilata, jos haluu ilman välikäsiä.

tiistaina, joulukuuta 27, 2005 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

vähäsen olen ollu diy meiningissä mukana, ei tarvii sijottaa ku muutama kymppi julkasuun ja parin euron persnetto ei meikäläistä kaada vaikken rikas olekaan.
ei mua haittaa vaikka stenkka nauhottas kasetille sitä juttuaan jonkun nintendo biitin tahtiin, ostaisin silti. ehkä joku warettaja tajuaa asioita ku kuuntelee esim "varasta pomolta" levyä, jos se muuttaa kulutus tottumuksiaan ni kyllähän siitä isot firmat köyhtyy jatkossa enemmän. jos steeni oot esim laittanu 2000 ja menetät 100 egeä ja on mahdollisuus että tää maailma muuttuu edes vähäsen ni mun mielestä se on sen arvosta.

juhani k

keskiviikkona, joulukuuta 28, 2005 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

"Levyä on liikkunut kaupoista hyvään malliin, kiitos kuluttajille."
"Levyn rajoitettu digipak-painos meni kertalaakista ennakkoon levykaupoille jonka lisäksi levy hyppäsi tuoreeltaan albumilistan 24. sijalle. Ihan jees, mutta katu-uskottavuushan tässä menee jos meno ei ota rauhoittuakseen."

Eli nämä lainattu www.steen1.com etusivulta. Että nyt yhtäkkiä levyt onkin käynyt kaupaksi. ? . Mielenkiintoista

torstaina, joulukuuta 29, 2005 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

Listasijoitushan lasketaan tukkumyynnin perusteella, silti on mahdollista, että levyt jäävät seisomaan hyllyihin. Täytyypä tuo vinyyli käydä kuitenkin ostamassa.

perjantaina, joulukuuta 30, 2005 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

Tuli ihan hyvä olo. Taidan lähtee Steenin keikalle vaiks oonki keuhkokuumeessa ollu koko viikon. Stemppii musantekoon!

perjantaina, joulukuuta 30, 2005 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

Pienten levy-yhtiöiden tuotosten warettelu pilaa suurten riistolevy-yhtiöiden boikotointia.

Pahuus voi kukkia ruohonjuuritasollakin. Etenkin jos tuetaan köyhiltä varastamista ja sivullisiten syyttömien vahingoittamista. Monet pienet levy-yhtiöt eivät kiusaa fanejaan ja asiakkaitaan DRM-sonnalla tai rootkiteillä. Joten alkuperäisen voi/saa ostaa kun se vielä jopa toimiikin soittimissa ja koneissa. Vaikka olisitkin imuroinut netistä, niin sekään ei estä ostamasta alkuperäistä.

Pahuuden valta rakentuu kansan välinpitämättömyyden tuen varaan. Kiinailmiön myötä tuleva työttömyys/joukkoirtisanomiset ovat omaakin syytä jos haluaa vain ostaa niitä pilkkahinnalla tehtyjä kiinalaisia tuotteita. Osta mieluummin vaikkapa suomalaista toimivaa musaa, niin ei tarvii ostaa uutta ("made in china") soitintakaan.

sunnuntaina, toukokuuta 28, 2006 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

Itse en usko, että pohjimmainen syy warettamiseen on edes välttämättä rahan puute vaan silkka laiskuus. Hieman helpompaa olisi tässäkin nyt darrassa avata ohjelma ja hakea levy kun lähteä raahautumaan levykauppaan, jonka valikoimasta ei välttämättä levyä edes löydy. Vertaisverkot ovat laiskalle ihmiselle kova houkutus ja ihmisen laiskuutta ei kannata koskaan aliarvoida.

Luulen että bisnes vaan muuttuu tylysti ja kehitystä ei kauheasti voi kääntää taaksepäin. Pelkkien vinyylien julkaiseminen on yksi keino koska onhan se jumalaton prosessi ripata vinyyli verrattuna cd:n rippaamiseen. Analogista audiota, huh.

Toinen vaihtoehto on pyrkiä luomaan nettikaupasta mahdollisimman vaivatonta. Luulen että se lafka joka ensimmäisena luo systeemin jossa rahaa maksamalla saa musiikin helpommin kuin vertaisverkosta tulee tienaamaan melko huolella. Tässä vaan ahneuksissaan levylafkat ovat ampuneet itseään jalkaan. Tiedostot on ihme formaateissa ja pitää asentaa jotain soittimia jne. Bitit on halpoja eikä niistä kannattaisi laskea paljon on biisejä jo ulkona vaan silkkaa voluumia mitä myydään ulos.

Itse ostan hyvän musiikin mielelläni levyllä paremman äänenlaadun takia ja sen että musiikkia on mukavampi kuunnella vinyyliltä tai cd:ltä kun nysvätä koneella mitä tekee muutenkin liikaa, mutta vaikka olisi kuinka kivaa että levykaupat säilyisivät ikuisesti niin luulen että ei tässä asiassa auta valittaa vaan muuttua mukana.

lauantaina, kesäkuuta 03, 2006 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

Tuskinpa nää blogit hirveesti vaikuttaa siihen ostaako ihmiset niitä levyjä vai warettaako. Mun mielestä kannattais keksiä joku uus tyyli nyhtää sitä rahaa ihmisiltä, kun tää nykynen ei kertakaikkiaan näytä toimivan.

Itse olen köyhä työtön/opiskelija ja levyt ovat mielestäni kovin epäkäteviä läpysköjä ja vielä pitäis jaksaa sieltä kaupasta hakea, kun netin kautta tulee muutamassa minuutissa ja ovat paremmassa formaatissa.

Ehkä joku lahjotussysteemi tai netin kautta mediatiedostojen myyminen toimisivat paremmin tai jos oikean levyn ostajat saisivat jotain extraa mitä netin kautta lataajat eivät saa? Jonkun pitäisi keksiä joku parempi systeemi kun tämä nykyinen...

torstaina, helmikuuta 14, 2008 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

Ehkäpä tämä waretus näin suurissa määrin johtuu levyjen aivan hervottomasta hinnasta(Monsp:n sivuilta esim. tuo Pyhimyksen uusi albumi 16e+postikulut).

Muutenkin, kuten aikaisempi kommentoija totesi, levyt ovat epäkäytännöllisiä, joutuu ne jostain kaupasta lähteä hakemaan tai tilata, toimituksessa menee helposti viikko. Kun on levyn saanut käsiinsä saattaa joutua vielä ylimääräisiä toimenpiteitä tekemään(esim. rippaamaan haluamaansa muotoon levyn tietokoneelle jos ei omista cd-soitinta tai ei ole tilaa pitää fyysisiä cd-kokoilmia tai muuten vain tykkää koneella kuunnella).

Yleensä levyt muutenkin ostetaan yhden tai ehkä kahden kappaleen takia jotka on kuullut jossain, eikä yleensä levyn hankinnan jälkeenkään kuunnella kuin niitä paria hyvää kappaletta. Sitäpaitsi esim. minulla on erittäin laaja musiikkimaku, pidän monesta artistista genreen katsomatta, eikä yhdeltä levyltä löydy yleensä kuin pari hyvää kappaletta. Parin kappaleen takia hervottoman hintaisen levyn(pahimmillaan 24e) osto ei siis mitenkään käy minulle, köyhä opiskelija kun olen(en tietenkään myönnä warettaneeni mitään, jätän kuuntelematta ;)

Netistä saa kätevästi nykyvehkeillä juuri sen kappaleen minkä haluaa juuri siinä formaatissa missä haluaa muutamassa sekunnissa.

Itse mielelläni tukisin rahallisesti artistia(ja porukkaa joka on sen musiikin eteen työtä tehnyt) mutta rahankeräyskeinot artisteilla usein huonot. Mielestäni hyvä järjestely olisi vaikka jokin netistäosto järjestelmä, niin että voisi valita juuri ne kappaleet jotka haluaa, maksaa vain niistä kappaleista jotka haluaa(niille joille se maksu kuuluu esim. suoraan artistille, ja kohtuuhinnoilla toki), ja sitten ladata sopivassa formaatissa ne tietokoneelleen(Ogg Vorbis on loistava vapaa äänenpakkausformaatti http://fi.wikipedia.org/wiki/Ogg_Vorbis). Jollain lahjoitussysteemilläkin tämän tason artistit saisivat varmasti sen 2000 eekkerin mikin hinnan kasaan :)

tiistaina, kesäkuuta 17, 2008 

lähettäjä: Anonymous Don Bigileone

Yo oon täysin sitä mieltä että ostakaa nyt ihmeessä se levy jos kerran digaatte, esimerkiksi huom. 15€ maksava levy ei oo paha hinta ku alkaa oikeesti miettii et sama määrä massii voi mennä triplana yhtenä viikonloppuna yökerhos.

Tärkeintä on ostaa levy ja tukea suomalaista hiphopmusiikkia. Jos sit sattuski vaik kyllästyy siihen levyyn ni on sun vastuu myydä se sit vaik eteenpäin ni saat kuitenki massia takas. Ei mun mielestä tässä asias voi vedota siihen että ei oo massia ku johonki toiseen asiaan sit tuntuu aina olevan.

Rauhaa kaikille

T. Don Bigileone

tiistaina, tammikuuta 19, 2010 

Lähetä kommentti

« Takaisin tekstit-osioon

Powered by Blogger