Tekstit

Smash ASEM 2006

Jep. Lauantain (090906) Mellakka saatiin poliisin mukaan taltutettua esimerkillisen nopeasti. Tilannetta luonnollisesti helpotti se, ettei mitään mellakkaa edes ollut.
Olin itse rauhanomaisessa mielenosoituksessa esiintymässä klo 18.15, jolloin tapasin Asan. Hänen mukaansa poliisit olivat takavarikoineet anarkistien esiintymisrekan ja saartaneet anarkisteja sekä konserttia seuraamaan tulleita sivullisia Kiasman pihalle. Vedin keikan loppuun ja lähdin itsekin kummastelemaan tapahtumia.

Median mukaan valmiudessa oli noin 2000 poliisia, joista hyvinkin suuri osa piti Kiasman edustaa järjestyksessä. Kiasman edusta oli saarrettu HKL:n busseilla, joissa oli poliisin kyltit. Tilanne oli hyvinkin rauhallinen ja uteliaita valui koko ajan paikalle ihmettelemään toimintaa. Kun väkeä oli saapaunut paikalle suurin joukoin, poliisit lähtivät puhdistamaan Lasipalatsin edustaa käskien meitä siirtymään kauemmaksi, jonka vastahakoisesti teimmekin. Ihmisjoukko jäi kuitenkin poliisien välittömään läheisyyteen odottelemaan, josko jotain mielenkiintoista tapahtuisi.
Yhtäkkiä poliisien rivi vaihtui vahvassa mellakkavarustuksessa ja kilvissä oleviin poliiseihin, jotka käskivät meitä siirtymään kauemmaksi. Kun käskyä ei noudatettu (kertokaa joku, miksi olisi pitänyt) poliisit lähtivät liikkumaan eteenpäin tönien kilvillään ihmisjoukkoa taaksepäin. Noin parikymmentä metriä edettyään poliisit pysähtyivät. Tässä vaiheessa ihmiset alkoivat tuohtua ja kyselivät kansalaisoikeuksiensa perään. Poliisit vastasivat huutoihin siirtymällä tiukassa rivissä eteenpäin samalla siepaten muutamia randomtyyppejä riviensä välistä pidätykseen. Tässä vaiheessa ihmisjoukko oli jo hyvinkin kiihdyksissä, minä mukaan lukien. Kiasma oli jo kaukana, eikä kenellekään oltu sanallakaan kerrottu, että Lasipalatsin edusta olisi jotenkin rauhoitettua aluetta. myös Lasipalatsin kahviloista ja ravintoloista saapuneet asiakkaat pääsivät pleksikilpien puristukseen.
"Ein, zwei, drei, nazi politzei!!" huudot alkoivat kaikua ja muutamia pullojakin jo heiteltiin mellakkapoliisien niskaan. Poliisit vastasivat taas siirtymällä eteenpäin ja allekirjoittanutkin sai kolhuja pleksistä sekä muutaman potkun sääriin steelcapeilla. En ilmeisesti ollut ainoa, kioska ihmiset alkoivat hermostua tosissaan. Pulloja ja penkkejä lensi kohti poliisin rivejä ja he taas puolestaan korjasivat lisää "mellakoitsijoita" huostaansa.

Tässä vaiheessa päätin, että vitut. Lähdin paremman puoliskon kanssa ravintolaan rauhoittumaan ja juomaan lonkeroa.

Mielenosoitukset ovat demokratian perusta. Demokratian piiriin eivät vain kuulu anarkistit, hipit sun muut valtavirrasta poikkeavat. Tämä "mellakka" ei syntynyt itsestään, se oli poliisien aikaansaama. En ihmettelisi, jos seuraavassa mielenosoituksessa ihmisillä olisi ikäänkuin "varmuuden vuoksi" muutama teräsputki ja polttopullo.

Kunnioitusta niille kaupunginvaltuutetuille, jotka tulivat pidätetyksi... Muutenhan tämä olisi mennyt siihen, että poliisi pahoinpitelisi köyhiä yrityspomojen nauttiessa illallista presidentinlinnassa.

Kommentit (21 kpl)

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

Hehee tästähän puhutaan enemmän kun itse kokouksesta. Mut tärkee asia keskustella. Ja vaikee. Moni on poliisin toimintaan tyytyväinen, moni yllättynyt ja vihainen. Oli ihan ymmärrettävää ja arvattavaa et oli hieman ”tehostettua valvontaa” sen perusteella mitä miekkarista etukäteen tiedettiin. Kun on olemassa hölmöjä ihmisiä. Mut poliisit toimi ite aika provosoivasti (oliko sit pelotteluks tarkotettu). Kyllähän sen ymmärtää jos niitä ärsyttää, sekä ”sekasortoa Helsingin kaduille” haluavat mielenosoittajat että uteliaat katselijat, jotka tulee seuraamaan tapahtumia ku katuteatteria. Mut se on varma, et jos mielenosoitukset väkivalloin kielletään, sillä saadaan vaan pahaa aikaan.

tiistaina, syyskuuta 12, 2006 

lähettäjä: Blogger Unknown

Poliisi ampui isolla kädellä yli lauantaina Kiasmalla ja sen lähiympäristössä. Ilmeisesti haluttiin välttää vappuna VR:n makaasiineilla tapahtunut nöyryytys.

Poliisin intoilusta kärsivät eniten sivulliset. Kadulta poimittiin ihmisiä pitkälti sen vuoksi, että he näyttivät aktivisteilta.

Lauantaina oli myös toinen mielenosoitus. Se oli Helsinki 2006 -verkoston järjestämä suurmielenosoitus johon osallistui kolmisen tuhatta ihmistä. Protesti oli yksi suurimmista mielenosoituksista mitä Suomessa on järjestetty moniin vuosiin. Valitettavasti se jäi mediakeskustelussa kokonaan sivuun Kiasman tapahtumien vuoksi.

Ymmärrän, että possea vituttaa se, että samaan aikaan kuin uusliberalismi tuhoaa lähiöitämme rajoitetaan kansalaisoikeuksia valvonnalla ja mielenosoittamisen rajoittamisella. En kuitenkaan usko, että pystymme mellakoilla muuttamaan maailmaa. Niillä saa julkisuutta, mutta usein sen jälkeen oikeisto (demarien tuella) rientää antamaan poliisille lisää resursseja ja hyökkää muutosta vaativia järjestöjä vastaan. Tarvitaan laajapohjaista liikettä, joka haastaa sodan-, ja roistokapitalismin lietsojat. Siinä mielessä Helsinki 2006 -verkoston 3000 ihmistä koonnut protesti oli vasta ensimmäinen askel pitkässä kamppailussa.

tiistaina, syyskuuta 12, 2006 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

totta on, että mellakoimalla ei välttämättä saada samanlaisia asioita aikaan kuin rauhanomaisella mielenosoituksella. rohkenisin silti mennä arvioimaan, ettei rauhanomaistenkaan eli laillisten mielenosoitusten tehovoima ole enää entisensä, ei enää lähellakään sitä tasoa kuin se ehkä oli joskus 60-luvulla, suomenkin ´kansalaisaktivismin´ kulta-aikoina. enää ei mielenosoituksiin pitkiin aikoihin ole saapunut, käsiteltävästä aiheesta riippumatta, kuin korkeimmillaan ehkä 200 ihmistä. ne eivät millään ylitä uutiskynnystä, ne eivät kieri niiden korviin joille sanoma on osoitettu.
launtain tapahtumat saivat aikaan paljon muutoksia. nyt ne ns. massahelsinkiläiset, jotka eivät ehkä ikinä ole edes punninneet mielessään osallistuvansa mielenosoitukseen, osallistuivat eräänlaiseen mielenosoitukseen spontaanisti tullessaan katsomaan mitä oikein tapahtuu. oli hienoa nähdä, kuinka siisti, iäkäs nainen, hippityttö ja perjantaina dokaamaan lähtenyt suomileijonapelle seisoivat samassa rivissä, hokivat "mitä vittua" ja heristivät nyrkkiä poliiseille. kuulin useiden sanova, silloin, jälkikäteen ja eri foorumeilla, että ennen he eivät olleet osallistuneet minkäänlaisiin vastaaviin tapahtumiin, mutta jatkossa sitäkin suuremmalla innolla.
eli kyllä, ns. mellakalla oli vaikutusta, kun erilaiset ihmiset, jotka eivät ole ennen nähneet väkivaltaista pidätystä, poliisin sekopäistä toimintaa mielenosoituksissa, näkivät sen viimeinkin ja ehkä hieman kriittisemmin ja monipuolisemmin nyt suhtautuvat poliisin lisärahoituksiin ja -valtuuksiin ym. vastaavaan. vaikka koko asem olisikin unohtunut, niin eipä unohdu seuraava demo.

keskiviikkona, syyskuuta 13, 2006 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

Ööh, nyt en ymmärtänyt. Mitään mellakkaa ei ollut ennenkuin poliisi päätti hajottaa sen? Tiedättekö te edes mitä termi mellakka suomen rikoslain mukaan tarkoittaa? Se tarkoittaa sitä että poliisi käskee väkijoukon poistua tai hajaantua ja väkijoukko kieltäytyy noudattamasta tätä poliisin käskyä. Kuten itsekin kuvailit ettette vapaaehtoisesti poistuneet, te siis Suomen rikoslain mukaan mellakoitte. Siinä vaiheessa kun tulitte ns. kilville asti ettekä perääntyneet, syyllistyitte virkamiehen vastustaminen nimiseen pykälään, joka riittää kiinnioton perusteeksi. Ja kun pulloilla ja penkeillä heitellään, se on väkivaltaa, jolloin siirryitte rikoslain pykälään nimeltä väkivaltainen mellakka. Yrittäisit edes vähän tajuta jotain niistä laeista joita tahallanne menette sinne rikkomaan.

keskiviikkona, syyskuuta 13, 2006 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

epävirallinen lainaus iltalehden sivuilta ja aseteltu vielä pähkinänkuoreen. Suluissa pari omaa kommenttia: "Olimme Kiasman luona sivullisina (ja kuka ei muka ei tajunnut että sinne ei täysin sivullisen kannata mennä) poliisien saartamana, ystäväni kehottivat minut peittämään kasvoni huivilla ja tein niin (ja eikös tämä ole laitonta?). En voi ymmärtää miksi poliisit ottivat minut kiinni? (juu onpas naiivia) Ihan naurahdin kun luin tämän netistä.

keskiviikkona, syyskuuta 13, 2006 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

ihan vain mielenkiinnosta,("kuka muka ei tajunnut että sinne ei kannata mennä?"), mitä olisi pitänyt tajuta? täysin suomen lain mukainen mielenosoitus, alkamisajankohta, alkamispaikka ja täydellinen reitti + yhteyshenkilö ilmoitettu asianmukaisemmin kuin yleensä käytännössä tarvitseekaan. kyllä sinne sai mennä ja paikalla olikin paljon ihan todella asiasta tietämättömiä ihmisiä, mainittakoon esimerkiksi aasialaisia turisteja täysin kauhuissaan. ja vaikkei sinua, niin monia ihan oikeasti häiritsee, pelottaa ja ahdistaa poliisien ja sotilaiden kuvausoperaatiot, pelkästään jo siinä ihan pätevä ja ymmärrettävä syy laittaa se naamio kasvoille. sillä sanoi poliisin ylin johto mitä tahansa medialle, ei kukaan todellakaan tiedä mihin kuvat päätyvät. poliisin oman tiedotuksen mukaan kuvat sivullisista hävitetään, ellei "korkeampi turvallisuusviranomainen toisin tahdo". harmi, että sinua naurattaa, mutta onneksi ei kovin montaa muuta.

keskiviikkona, syyskuuta 13, 2006 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

Rauhanmarsseilla oli lukuisia ihmisiä naamiotuneina.
Eikös laki olekaan kaikille sama???

torstaina, syyskuuta 14, 2006 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

Jos jo etukäteen "anarkistijärjestö" eli ammattiriekkujien organisaatio netissä (http://asem.anarkismi.net/) ilmoittaa päämääräkseen mellakoinnin ja sekasorron aiheuttamisen, niin voi voi, mikä yllätys, että poliisi on moiseen varautunut. Kyseinen liimapääorganisaatio väittää tukevansa tällä tavalla Kiinan pienviljelijöitä ja sivulla olevista neljästä (4) kuvasta kolmessa (3) on etelä-korealaisia mellakkapoliiseja. Kurjasti menee Kiinan pienviljelijöillä, jos Koreasta asti tulee poliiseja heitä hakkaamaan!

Eiköhän se ole kaikille täysipäisille aivan selvää, että tarkoituksena oli vain antaa tekosyy rikkoa paikkoja ja rellestää, että voidaan sitten omissa haisteluilloissa elvistellä omilla uroteoilla ja postata taas nettiin tarkoitushakuisia, poliisia ja normikansalaisia mollaavia videoita ja kuvia. Kaiken kaikkiaan erittäin lapsellista ja ääliömäistä toimintaa itseään aikuisina pitäviltä "maailmanparantajilta".
Vaan niinhän se on, että kakarana sitä luulee tietävänsä, aikuisena tietää luulleensa.

Käyttäisivät nämäkin sankarit aikansa ja energiansa johonkin hyödylliseen, vaan jos ei lahjat riitä muuhun kuin paikkojen sotkemiseen ja rikkomiseen, niin menisivät sitten sinne Kiinaan tukemaan näitä Korean poliisin pieksämiä viljelijöitä. Tulisi samalla termi "poliisivaltio" heillekin tutuksi.

torstaina, syyskuuta 14, 2006 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

Se, että muutamalta ihmiseltä n. 300 - 400 joukossa löydetään jokin "kättä pidempi" ei tarkoita, että marssin tarkoituksena olisi ollut ensisijaisesti hajottaa paikkoja. Uskon, että ihmisillä oli suojavarustusta mukana ottaen huomioon otteet, joita Ystävämme Poliisi on muutamissa viime kuukausien tapuksissa käyttänyt.

Totta, että useiden paikalla olleiden (nuorten) lauantai-iltaan näyytti kuuluvan alkoholi, mutta eiköhän ihan sama ilmiö olisi ollut havaittavissa kotisohvien tietäjienkin keskuudessa. Pullojen heittely on äärimmäisen typerää, mutta ymmärrettävää turhautumisen seurausta, kun liikkua ei saa, on kylmä, vessaan ei pääse jne. ja kaikki ikuistetaan toimittajalauman keräillessä kredittejä.

Onnistuessaan kulkue olisi tuonut musiikkia ja hyvää tunnelmaa - mitä nyt saimme? Lisää ahdistusta, epäluottamusta viranomaisiin ja mediaan. Kuka tästä vastaa?

torstaina, syyskuuta 14, 2006 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

parasta antia ko. tapahtumassa olivat kommandopipoihin naamioituneet poliisit jotka pamputtivat paikalla olleita anarkisteja. valokuviakin näistä tallentui.

tervehenkistä toimintaa :)

torstaina, syyskuuta 14, 2006 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

Poliisit olivat kaikki ottaneet nimilaatat pois ja komandopipothan niillä oli päässä itsekin sain mellakka kilvestä naamaa. Mielestäni oli törkeää ja loukkaavaa että kulkuetta ei päästetty lähtemään vaikka ilmoitus mielenosoituksesta oli tehty jne. nop ihmettelen poliisien yli reagointia yhä ja vitutti olaa suoraan sanottuna sumputettuna ja nähdä päivä sen jälkeen naama mediassa. Mutta minkäs teet kun fasismi ja natsisaksa elää täällä ihan suomessa.

torstaina, syyskuuta 14, 2006 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

Älkää rikkoko lakia niin ei poliisi tuota ongelmia. Ihan turha vinkua, että poliisi muka rikkoo teidän laillisia oikeuksianne, kun itse rikotte poliisin ja muiden kansalaisten ihan yhtä laillisia ja perustuslakiin perustuvia oikeuksia.

Kaikkein säälittävimpiä olette te, jotka menette häiritsemään poliisin toimintaa ihan vaan pyörimällä jaloissa ja ette tajua itse kävellä sivuun, kun poliisi antaa täysin laillisen käskyn siirtyä sivummalle, että saavat tilaa toimia, eikä tarvitse pelätä että joku "sivullinen" "maailmanparantaja" tulee lyömään pullolla tai tuolilla työtään tekevää ihmistä takaraivoon tämän taltuttaessa rikokseen syyllistynyttä henkilöä.

Poliisin tehtävä muuten on mm. ylläpitää yleistä järjestystä ja turvallisuutta (Jos ei aiemmin ole tullut mieleen. Luulitte vissiin, että niiden tehtävä on vaan estää teitä tekemästä asioita joihin teillä on oikeus. Ja tehän tietenkin itse olette oikeutettuja päättämään mihin kaikkeen teillä on oikeus.), joista ensimmäistä ilmoittivat mellakoitsijat aikovansa rikkoa täysin avoimesti tiedotteessaan ja jälkimmäinenkin oli mitä ilmeisimmin mielessä varustautumisesta päätellen.

Kokoontumislain mukainen ilmoittaminen yleisestä kokouksesta riittää aika heikosti, jos muuten kyseiselle lailla haistatetaan pitkät. Ko. laki muuten antaa melko täydellisen oikeuden mielenosoittamiseen ja vieläpä poliisin suojeluksessa.

perjantaina, syyskuuta 15, 2006 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

Muistaakseni syy niin tiukille toimille kyseistä mielenosoitusta vastaan oli se että mielenosoituksen vetäjät, eivät olleet suostuneet neuvottelemaan poliisin kanssa mielenosoituksen kulusta. Joten on ihan ymmärrettävää että poliisi varautui lähes vainoharhaisesti, olivathan nämä kyseiset mielenosoittajat luvanneet tuoda sekasortoa kaduille, ja sitten eivät suostuneet neuvottelemaan mielenosoituksen kulusta. Käsittääkseni mielenosoituksen kulusta yms sopiminen kuuluu normaaliin menettelyyn kun mielenosoitusta järjestetään.

Me olemme kaukana mistään poliisivaltiosta, turha siitä on alkaa kenenkään vaahtoamaan. Päinvastoin useilla osastoilla on pulaa poliiseista, viime viikolla armeijassa meille tuli pitämään luentoa huumeryhmään kuuluva poliisi, joka sanoi että resurssit ei vaan riitä.

lauantaina, syyskuuta 16, 2006 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

haistakaa tukari huorat vittu koska olin siellä ja ihan turha sanoo mitään poliisien puolesta koska ne toimi väärin ja vei ihan turhaan jengii puduun huorat!!!!!!

sunnuntaina, syyskuuta 17, 2006 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

Nii-i... voi itku sentään kun on Poliisit epiksiä...

sunnuntaina, syyskuuta 17, 2006 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

miksi kaikki te fiksut, älykkäät, aikuistuneet, kaikenymmärtävät ja muutenkin kaikenlaisia "hippejä" ja "maailmanparantajia" paremmat tyypit, jotka tulette erilaisille foorumeille, kirjoitatte näihin viestipalstoihin vain kertoaksenne meille että olemme noloja, lapsellisia, luulotautisia?

"Nii-i... voi itku sentään kun on Poliisit epiksiä..."
ihan vitun hienoa että sinäkin selvästi aikuistunut kelpo kansalainen olet keksinyt ja hahmottanut ironian kevyet perusteet, mutta voisitko painua helvettiin, kirjoita hyödyttömät kommenttisi vaikka omaan vihkoosi. joo, kyllä, poliisit ovat "epiksiä" eli epäreiluja sanan kieliopillisessa merkityksessä, onhan heillä väkivallan monopoliasema. olkaa kilttejä, vaikka olisi kuinka naurettavia anarkistikommarihippifoorumeita, niin henkilökohtaisesti en jaksa enää edes nauraa teidän viisaudellenne ja kriittiselle ajattelullenne. siinä vaiheessa, kun joku teistä vitun urpoista perehtyy pohdiskelevan tekstin alkeisoopimäärään, tervetuloa. siihen asti tulkaa esittämään kommentit vaikka snagarijonossa, niin saatte yhtä älykkään vastauksen. sitä sanotaan nyrkiksi, ja usko tai älä, hipinkin iskusta putoaa. mitenkään muulla tavalla ei teidänlaistenne, kehittymättömien lasten kanssa kannata haaskata aikaa.

keskiviikkona, syyskuuta 20, 2006 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

Onhan se väärin että ihmiset eivät saa olla missä haluavat. Oliko poliisilla mitään kunnon syytä alkaa puskemaan ihmisiä kumoon kuin keilapalljoja? Ei... Jos yhden poliisin pää ei kestä paineita ihmisjoukon edessä ja hän alkaa provosoimaan muita väkivaltaan tai muuhun on hän väärällä alalla. "poliiseilla kommandopipot ja nimilaput pois". Tämä on väärin koska silloin jos jotain tapahtuu, kukaan ei kanna vastuuta. Poliisi pamputtaisi ihmistä niin häntä ei ikinä tunnisteta ja kaikki katoaa laitoksen syövereihin. Miksi meidän sivistyneessä yhteiskunnassa poliisilla on oikeus käyttää väkivaltaa pienimmänkin epäilyksen varjolla ja meidän on otettava se hymysuin vastaan? Jos en esim halua liikkua paikastani sivummalle niin miksi minua pitää lyödä tai töniä? Olen aikuinen. jos olen päättänyt vain liikkua kiasman ohi koska olin kävellen matkalla paikasta a paikkaan b. Kysyin poliisisedältä saanko kulkea tästä läpi kun on kiire niin heti vihainen vastaus "painu helvettiin hippi". johtuiko tämä vaatteistani? Minussa se vika on...

torstaina, syyskuuta 21, 2006 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

Voi vitsi että osaa olla toukoa porukkaa suomessa, (joo en tarkoittanut niitä poliiseja)

sunnuntaina, syyskuuta 24, 2006 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

Miksi steen-setä oli niin lähellä poliisisetiä? Polliisi oli siellä työnsä puolesta, eivät hekään vapaaehtoisesti tulisi hinkkaamaan iholle. Pidä setä etäisyyttä, niin ei satu, eikä poliisitkaan harmistu tai fyysisesti satuta itseään. Pääsevätpä sitten sylkykupitkin kotiin perheensä luo. Toivottavasti ihmiset ymmärtävät ettei Suomessa tarvita näin kovia otteita(koskee molempia, soo soo!)
Jarno K.

torstaina, syyskuuta 28, 2006 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

Onhan se niin väärin kun ei saanut rikkoa toisten omaisuutta demokratian nimissä.
Demokratiaan kuuluu myös taito keskustella, näin ollen porukka unohti se että myös poliisin kanssa pitää keskustella. On itsestään selvää että jopa Hesan kokoisessa kylässä pitää neuvotella missä mielenosoitus pidetään ja missä se kulkee.
Se että joltain marssijoilta löytyy kättä pidempää osoittaa selvästi sen että mielenosoituksen järjestäjältä oli homma karannut käsistä.
Aikaisemmin päivällä olleessa mielenosoituksessa oli järjestäjien puolelta omat järjestysmiehet jotka näkyivät selvästi keltaisten liivien kanssa. Kiasman porukalla ei näkynyt yhtään!
Tapahtumasta pitää ottaa oppia ja keskustelua pitää käydä. Voidaan jopa kysyä kenen syy oli se että sivullisten oikeuksia loukattiin. Oliko vika poliisin vai anarkistien? Vai oliko niin että molemmat unohtivat että mukana on myös kolmas osapuoli joka vain haluaa että hänen omaisuutta tai liikkumisvapautta ei loukata.
Näissä keskusteluissa on vaadittu ministerin eroa mutta minulle on vieläkin epäselvää kuka henkilö oli mielenosoituksen järjestäjä. Olisi hyvin virkistävää keskustelulle kun saisi kuulla virallisen järjestäjän kommentit asiasta.

torstaina, syyskuuta 28, 2006 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

No jooh...Se joka sanoo ton kaltasta kulkuetta mellakaks ei oo kyllä mellakkaa nähnykkään...vertailkaa esim ranskan tapahtumiin hetki sitte...Ite en oo anarkisti, mut vituttaa niin saatanasti ku tollaset tyypit ku saa univormun päälle, ja sen varjolla pääsee pahoinpitelemään omia maanmiehiään.
Muistakaa että poliisi on loppujen lopuks olemas sitä varte et saadaan duunarit pidettyä kuris, sit ku niillä menee tarpeeks huonosti, että alkavat järjestää OIKEITA levottomuuksia täs maas...

maanantaina, maaliskuuta 05, 2007 

Lähetä kommentti

« Takaisin tekstit-osioon

Powered by Blogger