Tekstit

Syyttäkää johtajia.

Tanskalaisletien julkaisemat pilakuvat profeetta Muhammedista ovat saaneet aikaan aikamoisen lumipalloefektin. Olen seurannut mielenkiinnolla keskustelua webin keskustelufoorumeilla ja myös tosielämässä, ei sen puoleen. Suurin osa suomalaisista ovat tuohtuneita ja vihaisia, koska meidän eurooppalaisten sananvapauttahan on verisesti loukattu. Sananvapaus on hieno ja vaalimisen arvoinen asia, minä jos kuka sen tiedän.

Kuitenkin järjen käyttö on sallittua tässäkin suhteessa: Vaikka meillä on liikkumisenvapaus, emme törmäile toisiamme päin kadulla. Jonkun tulee väistää, ettei näin tapahdu. Tietenkään Tanska ei pyydä anteeksi ja muslimimaiden lehdistö vastaa omilla kuvillaan ja teksteillään. Pommi -iskuja unohtamatta.

Nyt onkin kaikista helponta niputtaa kaikki muslimit samaan murhanhimoiseen nippuun, niinkuin valtamediat tuntuvat tekevän. www.sorrynorwaydenmark.com -sivustoilla muslimit pyytävät anteeksi pohjoismailta ääriainesten tekoja ja tuomitsevat ne...
Jostain syystä sivut tosin ovat alhaalla, hehheh.

No joo. Tanska voi pyytää anteeksi tai olla pyytämättä. Kuitenkin fakta on se, että suurimman mekkalan pilakuvista ovat nostaneet ääriainekset, jotka ovat yhtä kaukana rivimuslimista kuin Daavidin oksa Ruudolfista. Mielestäni on lyhytnäköistä syyttää miljoonia ihmisiä kaikista fanaattisimpien ainesten tekosista. Pelkäänkin rasismin menevän monella terveen ajattelun edelle. Toivonkin tempperamenttisimpien muistavan, että viime kädessä rahoitus ääriainesten toiminnalle tulee länsimaista, joita loppujen lopuksi tämäkin hässäkkä palvelee. Kannattaa muistaa, että johtajien väliset kytkyt ulottuvat pidemmällekin, kuin vain Bushien ja Bin Ladenien yhteisiin afääreihin.

Olen jo aiemmin pohtinut syvästi eroja muslimien ja kristittyjen välillä. Valitettavasti uskontoa käytetään väärin niin usein, etten enää osaa uskoa mihinkään. Vuosisatojen takaiset kristittyjen anekaupat ja noitavainot tuntuvat toistuvan 2000 -luvulla uudessa muodossa, kuitenkin vanhojen motiivien mukaisesti.

Uskonto näyttelee muslimimaissa ihan vitun paljon suurempaa osaa kuin meillä ja syytkin ovat siihen selvät. Tuloerot ko. maissa ovat valtavat. Paikalliset öljysheikit ja emiirit lahjoittelevat toisilleen autoja ja lentokoneita samalla kuin
köyhä kansanosa sananmukaisesti kuolee nälkään. Vahva uskonto hillitsee mellakoita paljon vahvemmin kuin aseistetut vartijat kadunkulmissa. Me kristityt emme moista omaisuudenjakoa edes hyväksyisi.

Käsitykseni mukaan Saudi -Arabiassa kepein varustetut poliisit kiikuttavat kansalaiset rukoilemaan moskeijoihin kolmesti päivässä. Kieltäytymisestä tai lintsaamisesta saa sakinhivutusta tseballa. Voi vittu, uskonnollinen vakaumus on varmaan aika eri luokkaa kuin meillä moisen aivopesun jälkeen.

Ehkä me emme näe fanaattista suhtautumista uskontoon juuri meidän uskonnonvapautemme takia.. Ehkä juuri siksi meidän mielestämme kärpäsestä on tehty härkänen ja koemme koko muslimien maailman ylireagoivan harmittomaan pilaan.
En agnostikkona edes pysty kuvittelemaan itseäni tilanteessa, missä minulla ei olisi mitään uskontoni lisäksi. Siis sananmukaisesti, niinkuin monilla muslimivaltioissa asuvalla. Jos syntyisin valtioon, joka aivopesisi minua syntymästäni asti, niin varmasti olisin yhtä herkkä reagoimaan provoisointiin uskonasioissa.

Siinä missä länsimaiden työläistä kontrolloivat media ja valvontakamerat, uskonto tekee saman muslimeille.

Ihmettelenkin, miksi suuri osa suomalaisista on osoittamassa G.W. Bushia joka käänteessä (vaikka se ansaittua onkin), mutta jättää muslimivaltioiden riistävät paskat rauhaan. Toisaalta uskon, että länsimaiden media hyötyy enemmän tästä lokeroinnista. Jutut kaoottisita ja verenhimoisista muslimeista mellakoimassa salettiin myy lehteä ja kuvaa. Harmi vaan, että se tuntuu tapahtuvan taas kerran sen pienen ihmisen hinnalla.

Kommentit (11 kpl)

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

Joo.

Asiaa puhut, kuoma. Itse asiassa koko tää sananvapaus tosiaankin on tässä jutussa nyt saanut jo hupaisiakin piirteitä.

Ehkä se lehti teki typerästi julkaistessaan ne kuvat, varsinkin kun jotain tämänlaista oli odotettavissa. Mutta toisaalta, ei mun mielestä myöskään Tanskan hallitus ole mitenkään velvollinen pyytelemään anteeksi lehden puolesta, vaikkakin ne olis voinut saada koko touhun rauhoittumaan toteamalla esim. että lehden kanta on lehden kanta, eikä edusta Tanskan virallista näkemystä. Mutta mitäpä muuta sit oikeistoäpäriltä voi odottaa kuin paskasti hoidettua diplomatiaa.

Sitten olen kyllä hieman sun kanssa Stenkka eri mieltä tosta ääriainesten toiminnasta. Vaikkakin kieltämättä masinointi mielenosoituksiin on ollut pelkästään agitaattoreiden käsissä, ja se Tanskankin imami teki pitkän rundin lähi-idässä saadakseen pointtinsa julki. Eikä tässä myöskään ole enää kyse noista kuvista pelkästään.

Joka tapauksessa. Tekee mieleni kyseenalaistaa kyllä myös "rivimuslimien" toiminta. Jos kaikki tuhannet ja tuhannet mielenosoittajat ja mellakoitsijat ovat olleet ääriaineksia niin kyllä meillä olisi isompia ongelmia muillakin alueilla. Ja sitten taas kun olettamus on se, että iso osa mellakoitisijoista on kuitenkin ollut riviheeboja, niin erittäin huolestuttavaa on se, miten helposti kohtuullisen tuntematon imami Tanskasta saa massat liikkeelle. Oikein pelottaa ajatella mitä tapahtuu kun joku ääriryhmä ottaa vallan jossain maassa ja masinoi massat liikkeelle koko länsimaista kulttuuria vastaan.

Mutta viimeistään nyt Islam on osoittanut voimansa, ja saattaisi olla paikallaan pohtia kaikissa länsimaissa ongelmia joita näin vahva uskonto voi aiheuttaa väärissä käsissä. Miten voimakas ase ääriaineksilla, joiden motiivit ovat jotain ihan muuta kuin Profeetan puolustaminen, onkaan käsissään.

Mä alan uskoa vahvasti niihin Nostradamuksen jorinoihin kolmannen maailmansodan alkamisesta lähi-idästä. Vaikka eipä sillä, ei kaukoidänkään poliittiset suhteet kovin vahvoilla kantimilla ole, ja siellä onkin ehkä hieman yllättäen toisenlainen aikapommi tikittämässä. Esimerkiksi Kiinan ja Japanin suhteet ovat olleen erittäin tuohtuneet jo pidemmän aikaa. Vaikka viralliset suhteet ovatkin "kunnossa", eivät ko maiden johtajat ole olleet pitkiin aikoihin puheväleissä. Viimeinen esimerkki oli eräästä sopimuksen allekirjoitustilanteesta, jossa Japanin pääministerillä ei ollut kynää ja hän pyysi sitä Kiinalaiselta kollegaltaan joka kylmän viileesti ignoras koko Japskin. Eikä reagoinut mitenkään tämän pyyntöön, ja homma aukes vasta kun Malesialainen hemmo tarjos oman kynänsä hommaan.

Eli ei kovin hyvin mene silläkään rintamalla. Puhumattakaan Taiwan-kriisistä. Jossa siis Kiina on uhannut ottavansa väkisin Taiwanin haltuun, mikäli se yrittää itsenäistyä. Hommma meneekin ongelmalliseksi kun kelataan, että TAiwanilla on sekä Japanin, USAn että NATON turvatakuut. Auts.

Nojoo. Taas meni vähän offtopikiks, joka ei sinänsä tältä suunnalta ole mitenkään uutta. Tulipahan jotain tilitettyä...

J

torstaina, helmikuuta 09, 2006 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

haha. tanskalaisletti.

tiistaina, helmikuuta 14, 2006 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

Lyhyesti virsi kaunis...
Olen tullut siihen tulokseen, että:
- kaikki = koko maailma on ihan sekasin
- en tajua enää mistään mitään
- olen aivan pihalla ja eksyksissä kun lumiukko Simpeleen järven jäällä

maanantaina, helmikuuta 20, 2006 

lähettäjä: Blogger Unknown

Tanskan pilapiirrosjupakassa oli kyse rasismista. Tanskalaislehti on tunnettu tiukasta maahanmuuttopolitiikasta ja muslimivastaisuudestaan. Lehden tarkoituksena ei ollut niinkään dissata Osaman possea vaan tukea Tanskan rasistista hallitusta (jossa myös maahanmuuttajavastainen äärioikeisto on mukana) ja pelotella tanskalaisia muslimeja.

Se mitä islamilaisessa maailmassa tapahtuu on eri asia. Olet aivan oikeassa siinä, että meidän pitäisi protestoida arabimaiden diktaattorihallitsijoita vastaan. Ja näin on tehtykin. Sodanvastainen liike on esimerkiksi järjestänyt mielenosoituksia egyptiläisten aktivistien tueksi. Sosialistiliitto on ollut mukana tukemassa iranilaisten bussikuskien kamppailua työoikeuksiensa puolesta jne.

Samaan aikaan pitää kuitenkin muistaa, että ongelmat, jotka esimerkiksi nyt näyttäytyvät islamin ongelmina ovat amerikkalaisten luomia. Miehitys on ajanut Irakin sisällissodan partaalle. Ei ole ensimmäinen kerta historiassa kun britit tai jenkit saavat paikalliset alistetut tappelemaan keskenään tukien vuorotellen eri ryhmiä. Jokainen voi miettiä kuka tosiasiassa hyötyi esimerkiksi Samarran kultaisen moskeijan pommituksesta.

Arabimaailmassa uskonnolla on keskeinen merkitys koska käytännössä kaikki oppositiopuolueet ovat kielletty. Siksi vastarinta kanavoituu uskonnon kautta. Tuo vastarinta on ristiriitaista. Se näkee Yhdysvallat vihollisena, mutta monesti islamistit (en siis tarkoita kaikkia islamilaisia) näkee myös länsimaat, ja tavalliset länsimaiset vihollisina jättäen omat herrat rauhaan, jotka heitä riistävät. Uskonto ei erottele luokkia ja ei pysty siksi tuomaan vapautta.

Meidän pitäisi täällä kamppailla muslimien mustamaalausta vastaan ja yrittää voittaa heitä mukaan kamppailuun tasa-arvoisen maailman puolesta niin Bushia, Egyptin Mubarakia ja kaikkia muitakin kusipäitä vastaan. Se, että me täällä vastustamme omien herrojemme maailmanvalloitusoperaatiota auttaa myös aktivisteja arabimaissa rakentamaan liikettä ja kokemaan, että he ovat meidän kanssamme samaa liikettä.

lauantaina, helmikuuta 25, 2006 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

Pilakuvajupakka ei ollut Jyllands-postenin syytä vaan kyseessä oli islamistien voimannäyttö, yritys vaikuttaa länsimaiden sananvapauspolitiikkaan. Jyllands-Postenin kuvat julkaistiin Egyptissä kuukausia ennen mellakointia ilman hankaluuksia. Mellakoita syntyi vasta, kun ääri-islamistit julkaisivat omia kuvatekeleitään, ja valehtelivat että nekin oli julkaistu länsilehdissä.

http://www.freethinker.co.uk/

"last December Qaradawi was among a number of senior officials and prominent Islamic scholars who were handed a dossier concerning the Jyllands Posten cartoons by a delegation of Danish Muslims, led by controversial Copenhagen cleric Abu Laban . The dossier turned out to be distinctly dodgy. It included three grossly offensive and pornographic depictions of Mohammed, which had never appeared in the Danish paper – or anywhere else. Only then did all hell break loose."

perjantaina, maaliskuuta 24, 2006 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

Meilläki tuli koulus toi aihe yhdellä tunnilla puheeks.Sitte opettaja nappas laatikosta kalvon missä on Cokis tölkin kuva missä kaikki lukee arabiaks. Sitte ku sitä kuvaa katto tarkemmin nii siinä luki ihan selvästi:" MEKKA-COLA " ja vieres pikkune muhammedin kuva ja teksti missä lukee "EVEN MUHAMMED LIKE THAT". netistä ei kyllä löytyny kuvaa siitä tölkistä,mutta löyty kyllä kuva missä näkee selvästi "MEKKA-COLA" -tekstin.tässä linkki sinne:

http://hetilap.hetek.hu//images
/09.032/hatter/kp_mecca.jpg

"kummallisesti" MEKKA-COLA ei oo joutunu pommituksen kohteeks, vaikka seki häpäisee niiden uskontoo ihan samalla lailla ku ne tanskan lehtiuutiset. Julkastiinhan Suomessaki pari muhammedin kuvaa ainaki Pohjalaises eikä tänne oo tullu mitää valituksia..

perjantaina, kesäkuuta 23, 2006 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

Meilläki tuli koulus toi aihe yhdellä tunnilla puheeks.Sitte opettaja nappas laatikosta kalvon missä on Cokis tölkin kuva missä kaikki lukee arabiaks. Sitte ku sitä kuvaa katto tarkemmin nii siinä luki ihan selvästi:" MEKKA-COLA " ja vieres pikkune muhammedin kuva ja teksti missä lukee "EVEN MUHAMMED LIKE THAT". netistä ei kyllä löytyny kuvaa siitä tölkistä,mutta löyty kyllä kuva missä näkee selvästi "MEKKA-COLA" -tekstin.tässä linkki sinne:

http://hetilap.hetek.hu//images
/09.032/hatter/kp_mecca.jpg

"kummallisesti" MEKKA-COLA ei oo joutunu pommituksen kohteeks, vaikka seki häpäisee niiden uskontoo ihan samalla lailla ku ne tanskan lehtiuutiset. Julkastiinhan Suomessaki pari muhammedin kuvaa ainaki Pohjalaises eikä tänne oo tullu mitää valituksia..

perjantaina, kesäkuuta 23, 2006 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

Meilläki tuli koulus toi aihe yhdellä tunnilla puheeks.Sitte opettaja nappas laatikosta kalvon missä on Cokis tölkin kuva missä kaikki lukee arabiaks. Sitte ku sitä kuvaa katto tarkemmin nii siinä luki ihan selvästi:" MEKKA-COLA " ja vieres pikkune muhammedin kuva ja teksti missä lukee "EVEN MUHAMMED LIKE THAT". netistä ei kyllä löytyny kuvaa siitä tölkistä,mutta löyty kyllä kuva missä näkee selvästi "MEKKA-COLA" -tekstin.tässä linkki sinne:

http://hetilap.hetek.hu//images
/09.032/hatter/kp_mecca.jpg

"kummallisesti" MEKKA-COLA ei oo joutunu pommituksen kohteeks, vaikka seki häpäisee niiden uskontoo ihan samalla lailla ku ne tanskan lehtiuutiset. Julkastiinhan Suomessaki pari muhammedin kuvaa ainaki Pohjalaises eikä tänne oo tullu mitää valituksia..

perjantaina, kesäkuuta 23, 2006 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

Vaikka muslimeista löytyy yhtä uskonnollisia fanaatikkoja kuin kristityistäkin, ei yleensä kovin moni ota sielläkään nokkiin pienestä, kuten mecca-colasta tai länsimaissa julkaistuista pilakuvista. Suurin osa ymmärtää niiden merkityksen.

Kuten jo aikaisemmin sanottu, imaami Abu Laban kävi propagandakiertueella lähi-idässä, näyttämässä koottua lehtistä eri ryhmittymien johtajille. Yhdessä valokuvassa (ei siis pilapiirros) on rukoileva muslimi jonka selässä labradorinnoutaja (tms. vaalea koira). Sanotaan näin, symboliikka on rikasta ja selvästi masinoitu tiettyä tarkoitusta varten. Kysymys kuuluu, miksi länsimaat eivät julkaisseet valtamediassa Abu Labanin osuutta tapahtumiin tarkemmin, vaikka minäkin sain asian kaivettua netistä esille?

Ja yritetään olla uskomatta siihen kuvaan minkä media meille näyttää. Se on vääristynyt lukuisten eri välineiden ja tarkoitusperien kautta.

- Piski

lauantaina, kesäkuuta 24, 2006 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

"Jos syntyisin valtioon, joka aivopesisi minua syntymästäni asti, niin varmasti olisin yhtä herkkä reagoimaan provoisointiin uskonasioissa."

Aijaa? Kyllä mulle vaan opetettiin koko peruskoulun ajan uskontoa väkisin. Pienenä uskoinkin Jumalaan sen valtiollisen aivopesun vuoksi.

torstaina, syyskuuta 14, 2006 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

Tyhmä ryssä sääki oot stenkka

perjantaina, maaliskuuta 02, 2007 

Lähetä kommentti

« Takaisin tekstit-osioon

Powered by Blogger