Tekstit

Carosol Kid

Nyt viimeistään alkaa olla aika jatkaa biisikohtaisia kirjoituksia, edellisestähän on vierähtänyt jo aika tovi.

Tällä kertaa ajattelin kirjoittaa taustaa 'Carosol-kid' -renkutuksesta.

Carosol on (jos et jo sitä tiennyt) auton alustamassaa, jota saa mustana, valkoisena ja harmaana. Alustamassan etu graffiteja tehdessä on se, ettei se valu. Sen takia se on hyvin suosittu mm. teosten rajausten kiilteiden tekoon.

Itse graffiti on nykyään niin kiistanalainen aihe, etten voinut vastustaa kiusausta tehdä siitä jonkinlaista biisiä. Aihe on itselleni kuitenkin niin rakas, etten halunnut tehdä taas sellaista perus 'Vittu ku te natsit ette anna väsätä' -biisiä. Mielestäni piissien väsäämisen moraalinen ongelma on se, että jokainen määrittelee sen itse. Saako graffiteja maalata ja jos saa, niin mihin? Vastaus on: Ei mihinkään. Sen takia sitä tehdään kaikkialla.

Oman moraalisen koodini mukaan piissejä voi kyhätä paikkoihin, jotka tarvitsevat niitä. Sisälläni asuu vieläkin se 80 -luvun lopun hoppari, joka uskoi kaunistavansa kaupunkia ja ilahduttavansa ihmisiä harmaan seinän värittämisellä.

En ole oikein koskaan lämmennyt junien maalaamiseen, myöskään yksityinen omaisuus ei ole mielestäni sopivaa alustaa piissille. Ja vaikka agnostikko olenkin, en myöskään ilahdu kirkkoihin väsätyistä piisseistä. Julkinenkin tila on yhteistä, joten järjellä ajateltuna siinäkin tulisi maalarin käyttävän jonkinlaista harkintaa.

Nollatoleranssispedet saavat olla mitä mieltä hyvänsä, mutta minun mielestäni metroradan(kin) varsi oli huomattavasti kauniimpi ennen kaupungin laajamittaista 'harmaata maalia radalle' -operaatiota. Nyt metroradan varsi näyttää elämysmatkalta Tshernobyliin. Jos piissit maalataan piiloon, tehkää se saatana edes siististi. Nyt kaupunki on syyllistynyt pahempaan sottaamiseen kuin yksikään maalari. Tietenkään ketään ei heitetä vankilaan.

Jo pelkästään maalareiden vangitseminen on perseestä, puhumattakaan ihmisistä, jotka liimaavat tarroja. Siis jotain rajaa saatana. Käsi ylös: Kuka meistä ei ole koskaan kirjoittanut missään elämänsä vaiheessa mitään yhteenkään julkiseen tilaan? Niin. Haetaanko seuraavaksi kouluista ne, jotka tuhertelevat pulpetteihinsa, tai vessasta paskalta ne jotka kirjoittelevat ja piirtelevät legendaarisia kirjoituksiaan?

Mikä olisi ollut Bruce Dickinsonin 'Balls to picasso' -levyn nimi ilman vessakirjoituksia?

Graffiti on taidetta saatana, sitä on tehty niin pitkään kun meillä on ollut tietoisuus. Paradoksaalista kyllä, arkeologit juoksevat ihan hiessä tutkimaan 10 000 vanhoja kivipiirroksia samaan aikaan kun nykyhetken piirtäjät pääsevät leivättömän pöydän ääreen. Kieltämällä graffitin yhteiskunta kieltää kuvallisen kerronnan historian. Graffitimaalarit ovat minun kirjoissani taiteilijoista arvostettavimpia. Missä muussa taiteenlajissa taidetta harjoitetaan vapauden ja taloudellisen hyvinvoinnin menettämisen uhalla?

Ja viimeiseksi: Mistä koko graffiti tupsahti Suomeen? Voin kertoa, ettei se syntynyt nuorten päässä tyyliin "Hei, mitä jos keksitään salanimet ja aletaan maalaamaan niitä pitkin kaupunkia." Graffiti annettiin meille markkinavoimien toimesta. Vuosin 1985-1988 oli vaikea välttyä graffitilta. Sitä puskettiin lehdistä, tv:stä, jopa vaatteet koristeltiin graffitityyppisin tekstein. Lepakossa järjestettiin graffitin SM-kilpailuja ja luvallisia maalauksia tilattiin ympäri kaupunkia.

Poliisille kiinnijäänyt graffitimaalari saattoi joutua maalaamaan työnsä loppuun rangaistukseksi! Hyvässä ja pahassa, graffiti tuotiin meille markkinavoimien toimesta. Yllättäen ketään heistäkään ei heitetä vankilaan.

Kun nuoret ottivat graffitin omakseen ja muokkasivat siitä aivan oikean alakulttuurin koodeineen ja ilmaisuineen, yhteiskunta säpsähti. Kontrolli oli menetetty ja paniikki nosti päätään. Nämä nuoret aikuiset siis ihan oikeasti ajattelivat, järjestäytyivät ja toimivat ihan itse! Graffiti oli kuin sylikoira: Niin pitkään kuin sedät ja tädit saivat ohjailla ja holhota sitä, se oli mukavaa ja hellyyttävää. Antaa poikien piirrellä. Kun se sai oman hengen ja muodon, se vietiin lopetettavaksi arvaamattomana ja vaarallisena. Samat henkilöt, jotka olivat suuria taiteiljoita ja sankareita 20v. sitten, ovat nyt moottoripyöräjengeihin verrattavia yhteiskunnan vihollisia.

Ja heidät heitetään vankilaan.

Kommentit (36 kpl)

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

Tää on valitettavan totta. Nykyään kielletään niin monta eri asiaa, että niistä suurimman osan kokeileminen tai toteuttaminen on nuorille ylivoimanen houkutus. Ja tottakai... Tuohan toi piissien duunaaminen kivasti jännitystä elämään, kun se on kerran laissa kielletty.

maanantaina, tammikuuta 23, 2006 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

Ite lähenen kolmeekybää mutta siltiki vieläkin ihan liekeissä piisseihin ja väsäämiseen


Graffiti ei kuole koskaan!!!!!

Attentaattitöhriä

maanantaina, tammikuuta 23, 2006 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

Sul taitaa olla etusivun linkki asteen vituillaan.Tarkista.Kivakiittimoi.

T:Uha

perjantaina, tammikuuta 27, 2006 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

Graffiteja voi tehdä myös laillisesti. Monta laillista pankkiryöstöä tai pirihittiä tiedät?

maanantaina, tammikuuta 30, 2006 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

Käsi ylös: Kuka meistä ei ole koskaan kirjoittanut missään elämänsä vaiheessa mitään yhteenkään julkiseen tilaan? en muuten nosta kättä *nauraa* Ihan hyvää tekstiä oli. kunniaa! sytytän sikarin.

keskiviikkona, helmikuuta 01, 2006 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

siis mitä vittua! oliko kuliksen radan varsi nyt niin vitun ruma että piti jyrää se paskalla harmaalla lateksilla! vittu! se/ne oli aikoinaan ihan luvallisia duuneja ja hienoja sellasia... mitä tilalle?? jotai marimekko kuoseja? häh? saatana!

perjantaina, helmikuuta 17, 2006 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

"Graffiteja voi tehdä myös laillisesti. Monta laillista pankkiryöstöä tai pirihittiä tiedät?"

Kerro mulle missä helsingissä voi tehdä laillisesti graffitia paitsi jossain himassaa johki vanerille!

torstaina, maaliskuuta 09, 2006 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

Toi on totta.Ja sit kun ajattelee et mitä pidetään taiteena.Vittu kusta ja paskaa tehosekoittimee tai joku pikku piste jonkun vitu ison paperin keskelle ja sit kun selität et se kuvaa jotai elämän kaaosta tai jotain muuta skeidaa niin se sun työ on mestari teos.

Voiha niit sellasia oikeitaki absraktin taiteen harrastajia olla.Et joku purkaa tunteensä paperilla tai jotai sellasta niin tuleehan siitä aika sekava sotku, ihmismieltä ku ei iha ymmärrä ajattelija ittekkään.

Miks siis arvostella?Siinäpä teille kysymys ihmiset.Tekisittekö te abstraktista taiteesta laitonta.Jos graffot on töherryksiä niin mitä se on.Mikä vittu siinä on et muut saa harrastaa taiteellisia ilmauksiansa.

Eikö nyt olis edes mahdollista vaik laillistaa joitaki paikkoja tuota "töhrimistä" varten.Ei varmaan olisi niin iso vaiva yhteiskunnalle...Hä!

Mä sanon kaikille tän taide muodon harrastajille...Pitäkää siit kiinni.

Ei nii suurta lakia ettei bodvemmata kannattais.

maanantaina, maaliskuuta 20, 2006 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

Porin Annankatu kutosen kulttuuritalon ulkoseinät on täynnä helvetin hienoja graffiteja. Joka kesä jätkät tulee parantelemaan vanhoja tekeleitään tai vetävät jotain uutta päälle. Onpa edes joku pieni alue, jonka maalauksiin ei pysty kukaan puuttumaan. Siitä tulee hyvä fiilis.

keskiviikkona, maaliskuuta 22, 2006 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

Graffitit eivät ole yhtään sen hienompia tai älyllisempiä kuin paska tehosekoittimessa. Jos joku haluaa silti tehdä graffitteja, niin tehkööt itse omistamaansa seinään. Muiden omaisuuden turmelijat linnaan, mikäli eivät korvaa putsauskuluja viimeistä senttiä myöten.

Mikä siinä on niin vaikeaa ymmärtää, että toisen ihmisen omaisuuden - oli se sitten seinä tai vaikka polkupyörä - töhriminen EI ole hyvä asia? Miltä teistä tuntuisi, jos joku kävisi aina töhrimässä vaatteitanne jättäessänne ne narikkaan ja sitten vielä kehtaisi siihen päälle inistä, että vaatteittenne luvattoman töhrimisen kieltäminen on jotain kapitalistis-patriarkaalisen riistovaltion harjoittamaa fasismia, turhaa kontrollointia ja ihmisoikeuksien polkemista?

torstaina, huhtikuuta 13, 2006 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

"Graffitit eivät ole yhtään sen hienompia tai älyllisempiä kuin paska tehosekoittimessa. Jos joku haluaa silti tehdä graffitteja, niin tehkööt itse omistamaansa seinään. Muiden omaisuuden turmelijat linnaan, mikäli eivät korvaa putsauskuluja viimeistä senttiä myöten.

Mikä siinä on niin vaikeaa ymmärtää, että toisen ihmisen omaisuuden - oli se sitten seinä tai vaikka polkupyörä - töhriminen EI ole hyvä asia? Miltä teistä tuntuisi, jos joku kävisi aina töhrimässä vaatteitanne jättäessänne ne narikkaan ja sitten vielä kehtaisi siihen päälle inistä, että vaatteittenne luvattoman töhrimisen kieltäminen on jotain kapitalistis-patriarkaalisen riistovaltion harjoittamaa fasismia, turhaa kontrollointia ja ihmisoikeuksien polkemista?"


Ootsä vittu tosissas? Kuka omistaa alikulkutunnelit? En mä etkä kyl säkää. Vaan kaupunki. Ja kuka omistaa kaupungin? Valtio. Mut kuka vittu omistaa valtion? Ei kukaa. Ja imekää ny persettä näitte "yhteistä omaisuutta" läppienne kaa. Ei teil kenelkää oo mitää sanavaltaa mihinkää noihi alikulku betoneihi tai vastaaviin. Ette te omista niitä. Ei omista maalaritkaa. Mut ku ei oo laillist mestaa ni sit väsätää seinii.

torstaina, huhtikuuta 20, 2006 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

Just tota mä tarkotin....respekt. Siinä taas nähdää et noi valtiolle lojaalit paskat ymmärrä mistää mitää. Sill paskall tehosekoittimessa mä halusin verrata miten tollastaki "taidetta" voi tehdä ilman mitää seurauksia paitsi ihmisten kritiikki. Mut jos haluaa maalata seinään kunnon luomuksen nii pitää olla aika suunniteltu juttu. Graffot tagit ja kaikki muutkin piissit on allettu käsittää ilkivaltana ja töhertelynä. Kyllä siinä pakostikkin tulee enemänkin töherrys kun pitää samall ajottaa koko homma samall ku tsekkaa selustan ettei sattus kärähtämään jollekkin sinitakki sialle tai sit "kunnonkansalaiselle" joka sit kutsuu paikalle yhden sellaisen. Jos valtio vois perustaa ees jonkun alueen ihan just tätä taiteen muotoo varten niin ei ihmisten tarvitsisi "töhriä toisen omaisuutta". Ja tulis muuten seinän täydeltä sellasia töitä et ne puheet töherryksistä loppus varmasti suurelta osin. Eikä se valtiolle ees paljon maksas SAATANA! Mikä siinä on ettei tollasia alueita voitas perustaa...Sellasia mis vois bommata fiilingillä "Nou Hätä"?


Nimimerkillä: "kriminaali"

torstaina, huhtikuuta 27, 2006 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

itekki tykkään duunaa graffittei, vaikka se välillä onkin aika vitun kallis harrastus, jos sattuu jäämään kiinni :| mun mielestä joku hieno piissi just koristaa seinää. nää päättäjät ei vaan vittu tajuu tätä modernia taidetta. jos ei oo laillista paikkaa niin ei se estä maalareita todellakaan. maalaaminen pitäis mun mielestä laillistaa, tiettyjen rajoitusten kera. en mä ainakaan haluis et esim. mun oman talon seinään olis käyty heittää jotain paskaa. graffitin tulis olla suunniteltu ja sellanen et se sopii siihen ympäristöön mihin se väsätään ja tälleen. ei mitään vitun sotkuista parissa sekunnissa kyhättyä tägii. On ehkä turha odottaa, että bommaaminen laillistetaan, mutta toivotaan parasta. mulle maalaaminen on ainakin niin rakas harrastus että sitä ei jotku vitun lait, kytät, fps:t ja nää estä.

jatka samaan malliin steen, noi sun sanoitukset on ihan parhaat! :>

tiistaina, toukokuuta 16, 2006 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

no voi pyhävittu.. ite jäin just kiinni graffiteista.. oon tässä pari päivää niitä pois hangannu ja maalannu. ite oon kans ihan samaa mieltä että katutaide voisi tulla lailliseksi.. mutta se ei ole mitenkään mahdollista.. koska on olemassa näitä niinsanottuja pillun piirtäjiä.. jotka väsää pilluja seinille ympäri kaupunkia. ehdotin kyllä kytille et vois tehdä laillisen graffiti maalaus paikan, ja missä olis esim. kamerat! ettei vaan pääsis yllättämään nää sukuelin piirtäjät, ja nyt asia on käsittelyssä.. että toivotaan vaan että tänne itä-suomeenkin päin tulis paikka mihin VOIS EDES MAALATA.

torstaina, toukokuuta 18, 2006 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

Se on niin saatan epäreilua et kaikki (pääkaupunkiseudun) graffitien väsääjät niputetaan kriminaaleiks. Jos laillisii paikkoi olis, ois myös laittomiin tekevien kiinniottaminen ymmärrettävää. sillon kyse ei ois vaan taiteesta vaan halusta vastustaa. nyt paikat on täynnä paskoi teoksii, koska pitää tehä niin nopee ja lähtee hanee. laillisel paikal ois aikaa keskittyy, todella tehdä taidetta. ja näitä laillisii paikkoi vois olla vaik kaikki harmaat "yhteiset" tilat. alikulkutunnelit yms.
Itse asun maalla, missä onneks on paikkoi mis kyhää. Silti kaveri otettiin kyttien toimest kiinni kun oli kyhää betonille. vaik selvittelyjen jälkee tuli esiin, et se on ihan jees, et paikal saa maalaa. vähän silti säväytti.

Siperia

sunnuntaina, kesäkuuta 04, 2006 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

joo.. mut joittenkin mielestä siinä on sitten sekin seikka et.. jos katutaide ''tulis'' suomeen lailliseks.. niin.. veikkaisin et se ois vaan kuukauden huvi ja maalaaminen loppuis suomessa.. koska siinä ei ole enää mitään intoa ja jännitystä.. ja ei tarviis pelätä kiinni jäämistä.. eli suoraansanottuna ei mitään INTOA!! ja ikävä puoli siinä on sitten se.. että kun joillakin on omakotitaloja ja kaikenmaailman huviloita ja autot jne.. kaikki.. niin ne ois ihan tukotettuja.. en tiedä oisko sekään sitten hyvä.. et jos jonkun teidän omakotitalon seinät.. ois heti huomen aamuna täynnä tukotettu HGS:sän ja muitten wraittereitten piissejä seinät täyteen, no.. se on mielipide asia.. mut vois laillistaa esim.. alikulku tunneleitten maalaamisen ja monen muunki paikan. saattas palaa aika paljon just näillä TDR:rän, HGS:sän pojilla rahaa.. ja maali kaupan kassat kilahtas kovaan tahtii päivästä toiseen. laillinen maalaus hetken huvi, laiton maalaus ikuinen huvi.

sunnuntaina, kesäkuuta 04, 2006 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

mut vaikka jäin vast kiinni.. TÄMÄ EI JÄÄ TÄHÄN.. MUN MAALAAMIS URA JATKUU!

sunnuntaina, kesäkuuta 04, 2006 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

:D Joo itekki tos jäin siilitiel aika pahasti rysän päält kii, mut ura jatkuu..! :>

maanantaina, kesäkuuta 05, 2006 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

Toi oli ihan asia tekstiä. Mäki olen jäänyt kerran kiinni mutta se ei menoa haitannut vieläkin maalaan. Ei se maalaaminen usein siihen lopun ojs kerran tai pari jää kiinni yleensä sen jälkee kun jää kiinni nii haluaa kostaa maalaamalla sille kuka/ketkä/mikä jätti sut kiinni..

torstaina, kesäkuuta 08, 2006 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

Joo KUDE kyll mä ymmäkkän mitä sä meinaat. Mut vaik graffitti ois sallittua nii uskon et eis sen viehätys voima paljon hiipuis niillä jotka tosissaa haluu omistautuu tälle taide muodolle. Ainakaan itse en lopettas väsäilyä vaikka se laillistettas.

On totta et laittomina graffois on se oma viehätyksensä ja jotkuthan saattas jatkaa maalamista kiellettyihin paikkoihin vaikka ja jos graffiteille tulis laillisia maalaus kohteita.

Mut kuitenkin...mun täytyy myös yhtyy siperian mielipiteeseen. Et tavallaan se menee sit eräänlaisen kapinoimisen puolelle jos maalaisi vielä laillisten paikkojen ilmestyessä jonnekkin muualle. Voihanse johtua myös siitä et omall paikkakunnal ei olis viel sellast aluetta. Ja se ois kyllä ymmärrettävää jos haluis kapinoida virkavaltaa ja hallitusta vastaan. Ittekki vihaan niit paskiaisia onhan niitte taikia maailman meno välillä menos iha perseelleen.

Mutta se et into graffitteihin menis laillistumisen myötä on must perätön juttu. Nimittäin jos on todella omistutunu ja haluaa nähdä vitun hienon työn betoni seinällä ja tietää et se on omaa aikaan sannosta. Ja viel ku tietää et voi tehä aina vaan parempia töitä ja parannalle vanhajo nii sillo kiinostus pysyy yllä.

Siis mä edelleen kannatan sitä et voitas perustaa alueita väsäilyy varten mut silti kunnioitan myös Kuden mielipidettä. Mut jos laillisia paikkoja ei tule nii jatketaa samaa mallii.

On vitu hyvä fiilis ku näkee et miten paljo tän taiteen harrastajia on. Respect. Pidetää sitä yllä.

"kriminaali"

perjantaina, kesäkuuta 09, 2006 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

Enkä myöskään et oma kotitaloist tai sellasist pitäs tehä väsäämis paikkoja. Sehä on itsestää selvää tottakai. Mut siis joku suljettu tehas tai koju alikulkusilta tai vanhat käyttämättömät varastolilat ja niin ees päin. Ne ois just sopivia väsäilyy. Eihä kukaa helvetti nykyäänkään maalaa mihinkään kirkon tai omakotitalon seinää. Et sellasta. Tää tuli vähä "p.s:sä" tyyliiin kun unohin mainita sen tossa edellisessä.

perjantaina, kesäkuuta 09, 2006 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

joo ei kyl kukaan (enää) maalaa kenenkään omaisuutta.. mutta sitäkin tapahtu ennen aika paljon.. esim.. täällä päin maalattiin kirkon seiniä ihan tukkoon.. mutta niissä puuhissa oli asialla nää saatananpalvojat.

perjantaina, kesäkuuta 23, 2006 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

ei vitussa graffitia lailliseks ! se vie kaiken fiiliksen siitä. idea siitä ku on maalaamassa ja joku saattaa hiipiä selän taakse on sanoin kuvaamaton ! kaikki täällä itkee että pystyttäkää laillisia paikkoja ni pääsee maalaa. teille sanon että lopettakaa toi vitun ininä. teistä huomaa samantien ettei teistä oo maalaamaa. niille jotka tajuaa mistä puhun, keep on bombing !

tiistaina, heinäkuuta 11, 2006 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

eihän se maalaamine tietenkää loppuis vaik tulis laillisii paikkoi, tai emmä ainakaa loppettais :), mut oishan se hyvä tietenki hyvä jos sellasii tulis, ei oikeesti menis paljo rahaa valtiol.. sellasis paikois ois ainaki aikaa ja rauhaa.. ehtis vilkasta niit sketsei kunnol :D
graff<3

tiistaina, heinäkuuta 11, 2006 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

no en mäkään kyllä lopettais maalaamista.. paitsi nyt oon ollu tauvolla puol vuotta.. ja piirtäny vaan ruutupaperiin.

tiistaina, elokuuta 01, 2006 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

joo tää on jees juttu. itse en edusta, mutta pidän kulttuurista. mukavaa nähdä graffiteja varsinkin jos ne on hyvint tehtyjä. siks aloittelijat vois eka harjotella jossain ei kovin näkyvällä paikalla ja sit ku sujuu paremmin niin siirtyy näkyvämmälle paikalle. nimittäin vituttaa kattoo sellasia onnettomia väsäyksiä. muutenki tää suomi on niin junttila ja suurin osa porukasta on sellasta "ei mitään tällästä graffiti paskaa. ei seiniä saa töhriä" ärsyttää ku tollanen sakki koittaa olla niin vitun kunnollisia ja normaaleja. perusjuntteja. maalaajat pelastakaa suomi junteilta ja pitäkää kiinni siitä ette teette jotain oman pään mukaan. onnea

sunnuntaina, elokuuta 06, 2006 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

"Paradoksaalista kyllä, arkeologit juoksevat ihan hiessä tutkimaan 10 000 vanhoja kivipiirroksia samaan aikaan kun nykyhetken piirtäjät pääsevät leivättömän pöydän ääreen."

Paradoksaalista on se, ettei voi piirtää esim. paperille tai siihen oman kodin seinään.

"Kieltämällä graffitin yhteiskunta kieltää kuvallisen kerronnan historian."
Crew-tunnusten maalaaminen ei kenties ole kuvallista kerrontaa sanan täydessä merkityksessä? Mitä helvettiä?

-seppo

torstaina, elokuuta 10, 2006 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

sehän on kyll ihan fakta et ku graffiteist saa nykyää nii kovii rangaistuksii ja kun ne pestään heti pois kaikist näkyvist mestoist nii ei enää kovin monet jaksa/uskalla tehä niitä panostettuja piissei nii sit tulee just kaikkee tollast spagettii ja kaikkee muuta tukotusta..

maanantaina, syyskuuta 18, 2006 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

ainii ja sit lisäisin tohon edelliseen viel sen et jos joku joskus jaksaa tehä jonku värikkään panostuspiissin johonki näkyvää kohtaa nii vaikuttais vähän siltä et just ne hienoimmat pestään ekana pois tavallisten ihmesten nähtäviltä et ne luulee et enää ei tuukkaan muuta ku just pelkkää tukotusta..

maanantaina, syyskuuta 18, 2006 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

GALLERIA JA PULU TAKAISIN!!!ON SE VAAN VITUN KUMMA ET MALTSUUNKIN VÄSÄTTIIN LAILLISESTI MUT NEKIN PITI VITTU MENNÄ BUFFAAMAAN!!!!!!!

lauantaina, lokakuuta 21, 2006 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

Joo mä luin tätä palstaa taas ja keskustelua on syntyny aika paljon. Parin apinan lausahdukset jäi vaa häirihtemää. Ensinnäkin se vitu pelle joka valittaa siitä et me halutaan graffitit lailliseks. Siis mitä vittua...Mikä saatanan pillunpiirteliä se siellä viisastelee. Tollaset ne ei just tajuu graffitin merkitystä. VITTU PISTÄÄ VIHAKS. Graffitti on taidetta eikä mikää vittu rikos. Ja sen taiteen voima ja tunne ei pääse täysiin oikeuksiinsa kun pitää aina väsätä tuli perseen alla. Tollaset tyypit haluu olla rikollisia ja ne tekee asioita vaan sen takia et se on kiellettyä....VITTUUN TOLLASET. Ei jumalauta. Graffitti on taidetta ja se joka ei niin ajattele ei myöskään tarvitse maalata saatana!

Sit arvon Seppo. Graffitti on graffitti vaikka se olisi paperilla mut...Se on kuin tekisi akvarrelli työn tavan paperille...kyllä sen tajuaa. Sitä paitsi kumpi on parempi paskan harmaa betoni seinä vai seinä jossa viimesen päälle tehty hieno työ. Sit se et miks ei vaa oman talon seinää. Ensinnäkin kaikilla tämä ei ole mahdollista toiseksi se ei tunnu samalta...vittuako ees yrittää selittää kun ei tollaset kuitenkaan...mut ne jotka ymmärtää niin tajuaa mitä mä meinaan...kiitokset niille...ja tollaset Sepot ja muut...painukaa vittuun olkaa niin hyvät.

"kriminaali"

keskiviikkona, marraskuuta 01, 2006 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

vittuuks välii jos grafittie teko on laitont???? just hyvä vaa et on muuten siit häviäis se mielekkyys tehä niit graffeja. ny jus hyvä ku ei voi koskaa tietää ku on pommaamas et millo homo paskalakit ylättää nurkan takaa ja tukarit ynm pellet suuttuvat graffeist. eli mitä enemmä graffei sitä enemmä tukari pellet suuttuu eli mitä enemmä graffei sitä parempi.

sunnuntaina, marraskuuta 26, 2006 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

Graffiti kunnes mä delaan bitch! mä kyhään niin kauan piissejä kun elän tääl. Mä en ymmärrä miks kaupunki buffaa maksamansa piissit? naurettavaa toimintaa. Ja mikä järki siinä on et täällä on joku nollatoleranssi graffitista.. aika rankkaa. Sen ymmärrän et jossain bronxis on nollatoleranssi, mut tää on helsinki ja vitun julma vertaus bronxiin.. Mikä järki kaupungilla on buffata esim. vesitornit yms. kun eihän ne näy edes minnekkään... Väriä harmaalle. ankeeta katseltavaa metron ikkunasta näkee..

maanantaina, joulukuuta 18, 2006 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

Se on kyll vaa nii et nää kaupungin/valtion kiellot ja FPS:sät va lisää graffitii... tai ainaki ne jotka jo niit väsää tekee enemmä. Mut vitu hyvä idea olis et kaupunki vois vaik kaikki nää harmaat kuolleet äänivallit teitä piktin tehä laillisiks graffiteille....? ainaki ne 99% niist jotka oikeesti on harmait...

tiistaina, huhtikuuta 17, 2007 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

Onko kenelläkään tietoo mistä voisin löytää hyvän graffitin tekijän, poikani (5v) haluis seinälle jotain ihqui skeitti juttui, itse en ihan viitsi poikaani nolata omilla LAAMAUKSILLANI...? Mikähän hinnoittelu malli on käytössä koska tuskin se on lämmin käsi ja päähän taputus???

torstaina, heinäkuuta 10, 2008 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

graffitin idea on kuollu. porukka puskee jotai iha täyttä paskaa joka on vaa laitetti nättiin pakettiin seiniin. en silti ole sitä mieltä että buffauskaan ole kaunista. nimensä tagaaminen ja oman mestansa tagaamien on vitun typerää jha siitä ei kukaan hyödy.
jos oikeesti tehtäisiin piissejä jotka ajaisi hyvää asiaa niin ei haittaisi vaikka presidentinlinnaan joku sellasen väsäis.

ja ihan alkuun laillista piriä? kyllä ad/hd lääkkeet. syntetisoitua amfetamiinia.

keskiviikkona, syyskuuta 23, 2009 

Lähetä kommentti

« Takaisin tekstit-osioon

Powered by Blogger