Tekstit

Vastinetta Steenille

Jep. Kolumnini vartijoista on herättänyt jos jonkinlaista keskustelua mestoilla ja hyvä niin. Pääasia on, että asioista keskustellaan, vaikeneminen kun ei tunnetusti ole mikään kummoinen keino olojen parantamiseen.

Sain sähköpostia Matilta kolumnin tiimoilta ja hän antoi minulle luvan julkaista sen. Olkaapa hyvät.
--

Hyvä Steen1,

satuin työpaikalla ollessani lukemaan kolumnisi ilmoitustaululta, se kun sattuu koskettamaan alaa, jolla olen itsekin tällä hetkellä hommissa.

Kertomasi tapaus vaikuttaa aika älyttömältä, joskaan ei ollenkaan mahdottomalta - kesä kun on kenenkäs muiden kuin meidän kesähessujen aikaa, ja metrovartijoinakin käsittääkseni kesätyöntekijöitä on. Ja sen tietää, että osalla tästäkin ammattikunnasta on vartijaksi hakeutumisen syiden joukossa myös se pieni sisäinen machomies, joka tykkää olla pällisteltävänä univormussa ja pitää hallussaan näennäistä (toki jonkun verran myös reaalista) valtaa kanssaihmisiinsä nähden. Yhdelle vartijalle ei loppupelissä kuitenkaan osu todellakaan kovin usein tilanteita, joissa oikeasti jouduttaisi "painimaan". Kuvauksesi perusteella (!) vaikuttaisi vahvasti siltä, että liputta matkustaneiden sekä kaikkien muiden paikalla olleiden, myös vartijoiden itsensä, huonoksi tuuriksi kellään vartijoista ei ollut tarpeeksi ammattitaitoa selvitä tilanteesta puhumalla, joka on kuitenkin loppupelissä se ensimmäinen ja toivottavasti myös viimeinen tarpeellinen "voimankäyttökeino". Näin sitten homma lähtee käsistä, kun on kerrankin tilaisuus saada töistä jotain kavereille kehuskelun arvoista, kuinka "laitettiin ne apinat solmuun".

Lopputulos vaikuttaa siltä, että temppu ei paikallaolleiden vartijoidenkaan mielestä sentään mennyt ihan oikeiden nuottien mukaan - näköjään tapauksesta on jäänyt lain vaatima tapahtumailmoitus tekemättä tai sitten tapahtumat on kuvailtu aivan toisin kuin miten sinä ne näit. Sen voin kyllä varmaksi sanoa, että heput otetaan tarpeen tullen takuulla käsittelyyn firman sisällä, Securitaksella niinkuin muillakin vartiointiliikkeillä ollaan käsittääkseni todella tarkkoja näistä asioista ja onpa firmalla sisäinen tarkastusyksikkökin, jotta yritys voisi puhdistaa mahdollisesti kiiltävää ulkokuorta raapivat työntekijänsä omine metodeineen palkkalistoilta kaikessa hiljaisuudessa - tämä ei tarkoita mitään mafiameininkiä, vaan onhan ymmärrettävää ettei turvallisuusalan yritys halua missään tapauksessa julkisuutta siitä, että sen työntekijät ovat toimineet lainvastaisesti.

Alalla nyt parisen kuukautta oikein hyvällä näköalapaikalla työskennelleenä on tullut huomattua alan ihmisistä muutamia asioita. Yksi silmiinpistävimmistä asioista on se, kuinka vähän moni vartija tajuaa sen tosiasian, että vartiointi, kuin myös järjestyksenvalvonta, onkin oikeastaan sataprosenttisesti asiakaspalvelua! Varmasti jokainen meistä voi muistaa omasta elämästään esimerkkejä sekä huonosti että hyvin asiakaspalvelutehtävänsä muistaneesta vartijasta tai järjestyksenvalvojasta ainakin baarien portsareiden muodossa. Jotkut hoitavat hommansa asiallisen ystävällisesti, toiset ovat vain perusluonteeltaan mulkkuja - eli väärässä duunissa. Toki osittain myös metsä vastaa niinkuin sinne huudetaan, monet vartijat ja poketkin ovat kuitenkin ihan normaaleja jamppoja, joita toki ottaa päähän se jos asiakas jo lähtökohtaisesti vittuilee.

Voisi oikeastaan mainita vielä sen, mitä ensin ajattelin lähtiessäni kirjoittamaan sinulle vastinetta: Kuvailemassasi tilanteessa teidän olisi vartijoille vittuilun sijasta kannattanut vain yksinkertaisesti joko soittaa poliisi suoraan paikalle tai vähintään pyytää vartijoiden vartijakortteja nähtäväksi - vartijakortti kun on velvollisuus näyttää kelle tahansa sitä kysyvälle. Siitä saa nimet ylös tarvittaessa. Vartijan on myös velvollisuus osata kertoa "esimiehensä" eli vartiointiliikkeen vastaavan hoitajan nimi ja puhelinnumero, edelleen kelle tahansa sitä tiedustelevalle.

Vartijalla ei ole oikeutta pahoinpidellä ketään yhtään sen enempää kuin tavallisella kansalaisella on oikeutta pahoinpidellä toista. Vartijalla on oikeus käyttää voimankäyttökeinoja vain sellaista henkilöä kohtaan, joka aiheuttaa vartijalle, itselleen tai muille vaaraa tai vastustelee esim. vartiointialueelta poistamista. Pahoinpitely on kuitenkin aina asia erikseen ja monelta vartijalta ja järkkäriltä on sellaisen takia lähtenyt vartija- ja muut kortit hyllylle ja sakot korvausvaateineen kuuluneet perästä.

Vartijan ammatti on nyky-yhteiskunnassa (valitettavasti) varsin tärkeä ammatti, kun ihmiseen ei voi luottaa. Harmi on se, että kaikki alan tekijät eivät ymmärrä tai edes yritä ymmärtää todellista rooliaan asiakaspalvelijana. Toisaalta harmillista on sekin, että koko ammattikunta leimautuu idiooteiksi vain muutaman tällaisen törpön takia. Kyseessä kun on ammatti, josta kiitosta et saa lähes ikinä, vaikka hoitaisit hommasi kuinka hyvin - sen sijaan pienestäkin mokasta saattaa seurata iso soppa.

Otetaan lunkisti metrossa ja muuallakin, niin kaikilla menee edes vähän mukavammin - terveisiä niin kollegoille kuin "tavallisemmille tallaajillekin".

Kommentit (30 kpl)

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

Saivartelua ja pilkun nussimista:"vartijakortti kun on velvollisuus näyttää kelle tahansa sitä kysyvälle. Siitä saa nimet ylös tarvittaessa." Ei muuten pidä paikkaansa.Kortti on näytettävä toimenpiteen kohteelle tai tämän edustajalle pyydettäessä. Eli KENELLE tahansa sitä ei todellakaaan tarvitse näyttää.

tiistaina, elokuuta 08, 2006 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

kj

tiistaina, elokuuta 08, 2006 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

"Kuvauksesi perusteella (!) vaikuttaisi vahvasti siltä, että liputta matkustaneiden sekä kaikkien muiden paikalla olleiden, myös vartijoiden itsensä, huonoksi tuuriksi kellään vartijoista ei ollut tarpeeksi ammattitaitoa selvitä tilanteesta puhumalla..."

hehheh!

keskiviikkona, elokuuta 09, 2006 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

se on hassua kuinka ihmiset jotka kitisee ja vinkuu vartijoista on lähes poikkeuksetta näitä tyyppejä joiden housut roikkuu puolessa perseessä ja jotka ei oo muuta juuri ikinä tehneet ku leikannu ruohoa työkseen tai viettäny vapaa-aikaansa sossun luukulla..itselläni on vaan hyviä kokemuksia vartjoista..muijani sanoo että on varsinkin iltaisin niin helpottava ja turvallinen tunne kun metroon astuu 2 metrovartijaa...

keskiviikkona, elokuuta 09, 2006 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

se on saletti että mä en näytä vartijakortista nimeä kellekään...mulla on vartijakortti muovin sisällä lompakossa minkä voin sieltä vilauttaa..siis vilautus riittää mikään laki ei määrittele miten kortti pitää näyttää..!
se joka haluaa extra jännitystä vapaa-aikaansa näyttäköön nimensä ihan vapaasti..hörhöjä riittää ketkä voiki kohta olla sun kotiovella.
antaa vaan vastaavan hoitajan puh.numeron.
tossa steenin tarinassa oli hassu pikku asia että tyypillä on varaa ajaa taksilla muttei ostaa 2e kertalippua..

keskiviikkona, elokuuta 09, 2006 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

""se on saletti että mä en näytä vartijakortista nimeä kellekään...mulla on vartijakortti muovin sisällä lompakossa minkä voin sieltä vilauttaa..siis vilautus riittää mikään laki ei määrittele miten kortti pitää näyttää..!""

juuri sun kaltaisten urpojen takia vartijoilla on niin huono maine, sekä ammattina että ihmisinä. Totta vitussa sulla on velvollisuus näyttää sun korttisi siten että siitä voidaan tarpeen vaatiessa selvittää kenen kanssa sitä on tullut asioitua. Jos sä tuut mulle, mistä tahansa syystä, aukomaan(vartioimaan) vaikkapa metroasemalla, ja mä pyydän sua näyttämään korttisi, ja kieltäydyt tai näytät sen siten, etten saa selvää siitä kuka olet, enkä saa ylös miten sinut tavoittaa tulevaisuudessa, voit olla varma, että kaikki "oikeutesi" vartijana katoavat sen sileän tien. Ja jos tunnistamattomana käyt esimerkiksi muhun käsiksi, saattaa käydä sillee, että vartijasta tuleekin vartioitava aika pian.

J

perjantaina, elokuuta 11, 2006 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

"...Ja jos tunnistamattomana käyt esimerkiksi muhun käsiksi, saattaa käydä sillee, että vartijasta tuleekin vartioitava aika pian."

Älä lähde tolle linjalle, sillä kyllä asia on niinkin, että vartijat/jv:t rautatieasemalla ja junissa kulkevat ainakin pääosin työasussa, jonka rinnuksesta tai selästä käy ilmi millä toimivaltuuksilla kyseinen henkilö toimii, ja jos olet itse käyttäytynyt niin, että sinua kohtaan kohdistetaan toimivaltuuksien rajoissa hyväksyttäviä poisto- tai kiinniottotoimenpiteitä, niin nämä toimenpiteet voidaan kyllä suorittaa loppuun asti ihan ilman mitään korttien vilkutteluja, jos kortin näyttäminen saattaisi vaarantaa toimenpiteen suorittamisen, ja kortin saat nähtäväksesi niin halutessasi sitten, kun olet jo paketoituna poliisille luovuttamista varten.

perjantaina, elokuuta 11, 2006 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

Poliisisetä sanoi mulle kysyttäessä että ei tartte näyttää nimeään kortista...riittää että näyttää vaan kortin vaikka 10m päästä koska laki ei tosiaan määritä miten kortti pitää näyttää.
ja en usko tosiaan että kukaan haluaa sitä riskiä että nimen näytettyään pitää jänskättää millon jokin apinalauma on oven takana rautaputkien kanssa. riittää että todistaa että on se vartijakortti..nimen saa tarvittaessa sitten vastaavalta hoitajalta!

lauantaina, elokuuta 12, 2006 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

Sit ei varmaan pidä mennä siihen ammattiin. Pitäiskö poliisien, opettajien, poliitikkojen, kirjailioiden, kaikkien pysyä anonyymeinä jotta paskaa ei sataisi niskaan.

Jos joku ottaa vastaan vartian paskat työt niin hoitaa työnsä työnarvon mukaan, eikä spedeile sen annetun näennäisvallan kaa. Valtaa täytyy kontrolloida ja sen vuoksi vartian tulee olla tunnistettavissa.

lauantaina, elokuuta 12, 2006 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

"Sit ei varmaan pidä mennä siihen ammattiin. Pitäiskö poliisien, opettajien, poliitikkojen, kirjailioiden, kaikkien pysyä anonyymeinä jotta paskaa ei sataisi niskaan".

aika naurettava kommentti.
poliiseja kunnioitetaan ja vähän pelätäänki opettajat nyt ei työnsä puolesta joudu tekemisiin hullujen ja kriminaalien kaa poliitikot nauttii aikas vahvaa suojelusta ja enpä usko että jos kirjotat esim. lastenkijan niin kukaan sua sen takia hakkaa..vartijalla huono tilanne koska vartija ei nauti viranomaisasemaa joten vartija siinä mielessä suojaton.

sairaalassa hoitasjien nimikyltissä lukee vaan etunimi mistähän tämä johtuu?? ja he esittelevät itsensä vaan etunimellään....tämän voinen sanoa ku oon sairaalassa töissä.
sen takia on vastaava hoitaja joka tarvittaessa antaa sen nimen. mä en riskiä ota että näytän nimen ja sitte alkaa sateleen heti uhkauksia "että nyt me tiedetään sun nimi" "perästä kuuluu" kuten eräälle vartijalle sanottiin joka tyhmänä näytti nimensä

sunnuntaina, elokuuta 13, 2006 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

"opettajat nyt ei työnsä puolesta joudu tekemisiin hullujen ja kriminaalien kaa"

Nyt olet väärässä. Riippuu tietysti myös kuolun sijainnista, mutta vuosia töitä yläasteella tehneenä uskoisin tietäväni jotain.

Poliittiset salamurhat/murhat (aika harvassa), mustamaalaamiset jne.. Lähinnä kasvojen menetys. Lastenkirjat ja poliittiset kirjat ovat kaksi eri asiaa.

sunnuntaina, elokuuta 13, 2006 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

"tossa steenin tarinassa oli hassu pikku asia että tyypillä on varaa ajaa taksilla muttei ostaa 2e kertalippua.."

Taksin voi maksaa myös kotiin pästyään, jos sieltä vaikka sattuisi rahaa löytymään.

keskiviikkona, elokuuta 16, 2006 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

joo ja lipun voi tilata kännykällä. se rahanpuute tuskin oli se syy.

torstaina, elokuuta 17, 2006 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

joo ja lipun voi tilata kännykällä. se rahanpuute tuskin oli tässä se syy.

torstaina, elokuuta 17, 2006 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

Vastinetta Steenille,

Jep, Tuo (Matin) vastaushan oli todella rakentava.

Vaihteeksi ihan kiva kuulla tälläisiäkin kommenttejakin.

teeGhettoboosterMike.

torstaina, elokuuta 24, 2006 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

Minä näytän vartijakorttini, mutta en nimeäni. Nimeni kerron kun sitä poliisiviranomainen kuulustelupäiväkirjaa varten tarvitsee.

perjantaina, syyskuuta 01, 2006 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

Matin teksti kuullosti positiivisen vartian tekstiltä tai sitten se oli pelkkää teko pyhyyttä, mutta vittu mitä pellejä te muut olette: minä en näytä nimeäni, minä pidän sen muovi kotelossa että nimeäni ei voi nähdä. toisin sanottuna nimi on piilossa että voi piestä maalareita ja muita jotka uhkaavat vartialiikkeemme mainetta

maanantaina, syyskuuta 04, 2006 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

Kyllä sen nimen kertomatta jättäminen perustuu omallakin kohdallani ihan työturvallisuuteen. Näytän pyydettäessä kortin, niin että kuvasta näkee että kortti on minun ja että se on voimassa. Vastaavan hoitajan yhteystiedot annan, että voipi hänelle reklamoida jos siltä tuntuu. Yksikään asiakas minun nimellä ja yhteystiedoilla ei tee tasan yhtään mitään.

Vastaava hoitaja ja viranomaiset saa kyllä työvuorotiedostosta hetkessä selville minkäniminen vartija siellä kentällä on törttöillyt, ja asia hoituu tilanteen mukaan sitä kautta eteenpäin. Käräjille asti jos mennään niin sittenhän vartijan henkilöllisyys selviää, mutta se on jo eri juttu.

maanantaina, syyskuuta 04, 2006 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

"se on hassua kuinka ihmiset jotka kitisee ja vinkuu vartijoista on lähes poikkeuksetta näitä tyyppejä joiden housut roikkuu puolessa perseessä ja jotka ei oo muuta juuri ikinä tehneet ku leikannu ruohoa työkseen tai viettäny vapaa-aikaansa sossun luukulla.."

Niitä tyyppejä yleensä kohdellaan automaattisesti eri tavalla kun hyväksyttävämmin pukeutuvaa. Ja tuo kommentti on erinomainen esimerkki ennakkoluuloista joka sen aiheuttaa.

Liputta kulkee kaikenlaisia ihmisiä. Kun tarkastajat tulee vaunuun ja ihmiset huomaa sen, moni poistuu. Kerran todistin kuinka yksi poika, joka pukeutui juuri sillä tavalla että se jotain varmasti ärsyttää, lähti sporasta kun tarkastajat tuli. Se käskettiin takas ja kun ei tullut, tarkastaja otti sen kiinni. Tuli sit kaikkea vaatteista repimistä ja ties mitä tarkastajalle kuulumatonta touhua. Poika oli paniikissa ja hämmentynyt, huus mitä vittua, tarkastaja nosti sen kauluksista seinää vasten. Kaikki, mukaanlukien 2 muuta tarkastajaa seuras tilannetta epäuskosina, joku kutsui vartijat ja poika ajatteli että nyt saa tarkastaja kuulla kunniansa. Kun vartijat tuli, ne vaan naureskeli pojan huudolle siitä kuinka tarkastaja on toiminut väärin. Pojalla muuten oli lippu viel kaiken lisäks.

Ärsyttää kun en tehnyt mitään.

sunnuntaina, syyskuuta 10, 2006 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

edelliselle:

mitä sä lässytät aiheesta jos et siitä mitään tiedä? tarkastaja toimii järjestyksenvalvojan oikeuksin ja tarkastajalla on oikeudet käyttää tarvittavia voimakeinoja toimenpiteen suorittamiseksi. tässä tapauksessa lipun tarkastamiseksi.

tiistaina, syyskuuta 12, 2006 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

Niin, tarvittavia voimakeinoja. Se meni räikeesti yli ja sen näki moni.

keskiviikkona, syyskuuta 13, 2006 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

Tuli heti eilisestä baari-illasta tämä kirjoitus mieleen. Tuttu oli "pienehkössä" sekavuustilassa mennyt tanssimaan ilman paitaa (Epä)Onnela nimisen paikan pöydälle ja hetken päästä vartija oli mitään sanomatta tullut ja iskenyt kynnet kiinni niskaan. Tuttu oli sitten kummastellut kuka tekee näin ja vaistomaisesti tarrannut itsekin kiinni, kukapa ei, kun pöydällä keikkuu kännissä. Noniin, vartija oli vääntänyt käden (tuttu oli tätä kättä aikaisemmin jo hieman loukannut harrastusten parissa) selän taakse lukkoon, johon kaveri sanoi että voi kyllä lähteä ilman mitään kädenväänyöjäkin. Vartija vastasi tähän vääntämällä kättä "hieman" lisää, jolloin olkapäästä meni paikat paskaksi ja käsi toimintakyvyttömäksi. Poliisi siinä sitten kävi ja lääkäri työnsi pari piikkiä käteen, mutta kuka korvaa ja mitä korvaa? Ei taida vartijoilla ihan tällaisia oikeuksia olla... Tuttu vain mainitsi, että jos ei muuta niin oman käden oikeutta sitten vähän kättäpidemmän kanssa. Tiedä sitten mitä tuosta seuraa, ei varmaan mitään hyvää, mutta tyypin tuntien ei olisi mikään mahdottomuus. Sellaisia vartijoita täällä päin.

torstaina, syyskuuta 14, 2006 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

Jos vartija tms. oikeasti toimii väärin niin ei varmaan kannata tehdä sitä rikosilmoitusta? Sillä ne mädät omenat korjataan pois.

Vartijakortti kyllä pitää näyttää sitä kysyvälle, mutta nimeä ei tarvitse kortista näyttää, vaan kortti on näytettävä sen todistamiseksi, että kortti on yleensä olemassa. Nimeä ei myöskään vastaavan hoitajan pidä antaa sitä kyseleville asiakkaille. Poliisi kyllä pääsee käsiksi tietokantoihin, joista selviää missä kukakin vartija on ollut ja sitä kautta nimi selvitetään, jos se on tarpeen.

Matin vastine on kyllä asiallinen, mutta melko yksisilmäinen ja asiantuntematon, eikä mitä ilmeisimmin kokemusta metrossa toimimisesta myöskään ole. Sen lisäksi, että vastine perustuu pääosin perättömään tietoon, edes näiden perättömien tietojen perusteella ei vielä voida sanoa johtiko vartijoiden ammattitaidon puute voimankäyttöön vai oliko siihen tarvetta.

lauantaina, syyskuuta 16, 2006 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

"Matin teksti kuullosti positiivisen vartian tekstiltä tai sitten se oli pelkkää teko pyhyyttä, mutta vittu mitä pellejä te muut olette: minä en näytä nimeäni, minä pidän sen muovi kotelossa että nimeäni ei voi nähdä. toisin sanottuna nimi on piilossa että voi piestä maalareita ja muita jotka uhkaavat vartialiikkeemme mainetta"

Ja tästä voimme päätellä ettei tekstin kirjoittajakaan ole mikään älykkö.Kirjoitusvirhe sanassa vartija: "vartia".Äidinkieli mennyt huonosti päähän vai ovatko suurin osa väkivallan kannattajista olleet jonkinnäköisiä koulupinnareita?

Voimaa käytetään muutenkin liiaksi tässä maailmassa,nykyään "parhain" ratkaisumuoto kaikissa paikoissa on puukko tai nyrkki.

Esim.Asun Jyväskylän pahamaineisella Kuokkalan alueella,mistä on aika paljon juttua että mustalaiset hyökkää iltaisin ja öisin puukon kanssa kimppuun jos sanoo sanankin väärin. En tiedä teoriaa todeksi,enkä ole niin "angstiteini" että lähtisin itse sitä edes testaamaan. Mutta tämäkin rajoittaa esim.ihmisten sosiaalista kanssakäyntiä sun muuta. Uskallatko iltamyöhään lähteä ostamaan vähäisillä varoilla maitopurkkia kahviin jos saatat lähimmässä pusikossa joutua raiskauksen,väkivallan tai puukotuksen kohteeksi? Empä usko.

Mutta toisaalta,pelko on ollut aina vahva ase alistamaan ihmisiä. Kun ei osaa vakuuttaa asiallisuudellaan,uhitellaan ja uhkaillaan ja jopa harjoitetaan väkivaltaa että saadaan uhri alistettua.

Ehkä maailma joku päivä paranee,jaksan naiivisti toivoa näin.

~Nemimonde

lauantaina, syyskuuta 16, 2006 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

Aikaisempaan kirjoitukseeni tarkennuksena: Kortti on näytettävä, joka luonnollisesti tarkoittaa, että siitä ei peitetä osaakaan, edes nimeä. Korttia ei kuitenkaan tarvitse tunkea kysyjän nenään kiinni, eikä pitää kovin kauaa tyrkyllä ulkoa luettavana. Se on aika äkkiä katsottu, että kortissa lukee vartijakortti ja se näyttää suht asialliselta. Sen tarkempaa analyysiä kysyjä tuskin kortista pystyisi tekemään vaikka kuinka tihrustaisi.

lauantaina, syyskuuta 16, 2006 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

mua kyl ihmetyttää toi et miten niin monet vartijat lukee tätä sivustoo??!?! :)

tiistaina, syyskuuta 19, 2006 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

Nythän oli taas joku porcus-sukuun kuuluva vartija tehnyt satojen eurojen tuhot repiessään yllättävässä taidekritiikin puuhassa täysin laillisia taideteoksia alas seinustalta. Nerokasta.

sunnuntaina, syyskuuta 24, 2006 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

Pahamaineinen Kuokkala juu.. pari teinimannea päivystää siinä birran pihassa. Pahasti katsomalla eivät uskalla sanaakaan sanoa.

Ei pidä antaa peloilleen valtaa, alkaa rajoittamaan omia menemisiä ja tulemisia.

Mut vartioista vähäsen. Itsekin olen ollut todistamassa, kun vartia antoi maiharia ja kaasua jollekin laitapuolen kulkialle. Oli kähmäissyt takin alle sixterin keittoa. Ihan hyvä että kiinni otettiin, mutta onko ihan oikein pahoinpidellä ihmistä, joka ei ollut yhtään vastahankaan.

Tuntuu ne swatit ja maiharit aiheuttavan jotain kuumotusta yläpäässä...

perjantaina, lokakuuta 13, 2006 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

raiskataan pilkkua sen verran, että joku itki tuolla kun oli väärin toinen kirjoittanut: "vartia". Heti alapuolella luki "empä". Tiedoksi nyt että jos käy toisen kirjoitusten virheitä nuoleskelemaan, niin se on äidinkielellistesti oikein "enpä". Kiitos.

Omat mielipiteeni asiaan löytyvät tuolta foorumeilta "Vartijan oikeuksia"

lauantaina, joulukuuta 16, 2006 

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

Matin sähköposti on asiaa

tiistaina, tammikuuta 16, 2007 

Lähetä kommentti

« Takaisin tekstit-osioon

Powered by Blogger