Tekstit

Levypäiväkirja [02]

Niin.

Ensimmäinen kollaboprojekti etenee ja se on herättänyt ajatuksia. Yksin tekemiseen tottuneena yhteistyö tasavertaisen muusikon kanssa tuntuu erikoiselta. Onhan tässä tullut tehtyä yhteisbiisejä -ja projekteja jo maailman sivu, mutta yhteinen luomisprosessi eroaa suuresti nyt vaikka vastaavan tuottajan pestistä.

Ensin pitää kysyä itseltään "mitä konkreettisesti parempaa yhteistyö tuo tullessaan soololevyyn verrattuna?" Toisin sanoen, tehdäänkö levyä yhdessä vain huvin vuoksi, vai onko tavoitteena saada jotain osien summia suurempaa? Itse en ole koskaan lämmennyt "räpätään ja julkkis laulaa huukit" -ilmiöön. Ei se väärin ole, tehköön ihmiset tahtonsa mukaan. Mutta mun juttu se ei ole. Mulla oli jonkin verran varauksia yhteistyötä kohtaan, mutta nyt tuntuu oikeasti siltä, että kokonaisuus on osien summaa isompi.

Levy alkaa vaikuttaa aika pirun hyvältä. En tiedä, onko se soolomatskua parempaa/huonompaa, mutta erilaista se ainakin on. Yksin ei olisi uskallus riittänyt tehdä tuollaista levyä. Vastuun jakaminen helpottaa kummasti. Toisaalta kompromissit vituttavat. Ei kai tässä koskaan opi tyytyväiseksi.
Totuuden nimessä pitää kyllä sanoa, ettei levylle ole pahemmin kompromisseja mahtunut, ajatukset Jussin kanssa ovat osuneet hyvin yhteen. Siihen kun yhdistetään SUURI sydän ja ääni, niin ollaan päästy kuin varkain suuren tunteen äärelle.

Neljä biisiä nauhoitettu ja neljä odottaa. Miksaus alkaa ensi viikolla Liukkaan Niklaksen toimesta. Tarkoitus on laulaa koko ajan Niklasta pakoon niin, että kaverille riittää töitä koko ajan. Nauhoitusten valmistuttua seuraa vielä paikkauskierros vähän heikompien ottojen/stemmojen kohdalla. Mutta kyllä tästä savotasta syyskuussa pitäisi selvitä.
Miksauksessa menee se aika mikä menee, siitä ei parane tinkiä. Ainakaan näillä raitamäärillä. Projektit ovat vähän levähtäneet.

Mut joo. Monspin kanssa yritetään saada sopimus sinkusta/videobiisistä, mutta ei se helppoa ole. Lähinnä siksi, että kappaleet ovat aika pitkiä. Lyhin kappale, jota kutsumme tekonimellä Välisoitto, on neljäminuuttinen. Tässä sitä taas taiteilijat yrittävät vastata kaupallisuuden vaatimuksiin. paskat.

Sivutaan nyt vähän tota Timoakin: Rasti seinään, meillä oli ensimmäinen riffittelysessio toissapäivänä. Ensimmäisen biisin osien aihot tulivat ulos harvinaisen kivuttomasti, huolimatta kitaristin kroonisesta itseinhoisesta masennuksesta. Ekan session perusteella matsku tulee olemaan tymäkkätä. Haistan Rage Against The Machinen. Se taas ei ole mun kirjoissa koskaan huono juttu. Sanoitusideoista ei ole pulaa, niitä kun on tässä odotellessa kertynyt.

Tää tältä viikolta.

Kommentit (2 kpl)

lähettäjä: Anonymous Anonyymi

Moi.
Missäs vaiheessa toi levyn eteneminen menee? Tääkin blogi pyörähti paikoille syyskuun puolvälissä, ja nyt on joulukuu. Sama ois ton kakkosromaanin kanssa. Millos se tulis?
Hullu Klovni ja Runoja Kontrollihuoneesta iski mut meinaan täysin. Kontrollihuoneen sisältö jotenki oli ku kopio mun ajatuksista, ja Kaapissa On Natsia ja Sinää (en tiiä miks) on tullu kuunneltuu ihan liika. Sama Puuhamaan kanssa. Klovniki on hyllyssä ja luettu nn. kaheksan kertaaa.

Joo mut jatka mahtavaa settii. Meikä painuu levolle.

tiistaina, marraskuuta 30, 2010 

lähettäjä: Blogger Steen1

Miksauksessa as we speak. Aikamoinen kakku tehdä, utta etenee koko ajan. Levy-yhtiön kanssa pohdiskeltiin sinkun julkaisua tuossa vuoden alussa. Kyllä tää tästä.

Kirjan skrivaaminen tais mennä kesähommiksi, nyt kun on tota miksaamista.

keskiviikkona, joulukuuta 15, 2010 

Lähetä kommentti

« Takaisin tekstit-osioon

Powered by Blogger