Tekstit

Bensaahan ne pojat tuli hakemaan [levypäiväkirja pt. 01]

Olimme keväällä näyttelijä/muusikko Jussi Lammen kanssa kännissä. Teimme vakaan humalaisen päätöksen yhteisen levyn tekemisestä. Vastoin kaikkia jurristen puheiden todennäköisyyksiä levy ei ole ainoastaan tekeillä, vaan myös hyvissä kantimissa. Siis niin hyvissä, että uskallan kirjoittaa siitä. Sävellystyö on tehty ja puolet levyn kappaleista on nauhoitettu.

Ne kolme mun musiikkiuraa seuraavaa tyyppiä kysyy nyt varmaankin tässä vaiheessa aiheellisen "mut eiks sun pitänyt tehdä levy Timo rautiaisen kanssa" -kysymyksen. Kyllä piti ja levy myös tehdään.
Timon levy pygähti niin isolla kädellä, että se saatiin kauppaan vasta nyt, joten päätin ehtiä tehdä välissä jotain muuta ennen kollabolevyä. Siis toisen kollabolevyn.

Ei helvetti.

Alamme Timon kanssa töihin mahdollisimman pian. Sillä välin voitte tarkistaa yhteistyön siemeniä miehen "En oo keittäny enkä myyny" -levyn raidalta "Kuningas", jossa allekirjoittaneella on näppinsä pelissä sanoitusten puolella.

Mut edetään nyt kronologisesti, horot. Jussin kanssa tehtävä levy ulostuu tekijöiden nimillä Lampela & Lampi ja kuten otsikkokin kertoo, albumi kantaa nimeä "Bensaahan ne pojat tuli hakemaan." Levyllä on kahdeksan kappaletta. Ei kandee hirveesti kelata biisien vähäistä määrää; ne on aikamoisia progejärkäleitä. Valtakunnat ehtivät syntyä, kukoistaa ja kuolla niitä kuunnellessa.
Tyylilajista ei oikein kukaan ole osannut sanoa mitään, mutta eeppistä paskaa on luvassa industrialprogetahtilajimättöfunk -kierteellä. Levyä on tehty isolla kädellä ja sydämellä. Toivottavasti se kuuluu.

Vastapainoksi kaiken nielevälle epistolalle, kitaristi Peter Engberg on luvannut säveltää ja sovittaa kaikista biiseistä unplugged -versiot. Jokaisesta biisistä on siis luvassa vähäeleisempi ja riisutumpi versio. Eiks se menekin niin, että hyvän biisin tunnistaa vasta nuotion ääressä? Kingit biisit toimivat akustisella kitaralla, jopa snadissa jurrissa laulaen. Viidestoista yö, forget about it.

Levystä tulee siis tupla. Originaalin voi tulevaisuudessa ladata allekirjoittaneen kotisivuita, mutta tuplalevyn saa vain kaupasta tai warettamalla. Mutta tästä se lähtee. Listaan vielä lopuksi levyn tekoon osallistuneet muusikot:

Anssi Ahvenniemi - basso
Dani Nuutinen - kitara
Valtteri Nevalainen - huilu

Sävellykset on mun ja muusikoiden käsialaa, sanoitukset ja sovitukset mun ja Jussin vastuulla.

Tästä se päiväkirja nyt lähti, pyrin päivittämään aina, kun homma etenee konkreettisesti.Just just.

Powered by Blogger