Tekstit

Janne pohtii vaalitulosta

Yes yes. Foorumin moderaattori ja aktiivikirjoittaja Janne pohdiskelee ja spekuloi vaalien vaikutusta tulevaisuuden politiikkaan, olkaapa hyvät.


"Ensimmäisenä haluan kiittää Seppoa itseni ja 1805:n muun enemmän tai vähemmän nukkuvan äänestäjän puolesta, joilla nyt ensi kertaa oli ehdokas jota äänestää. Ikävää, ettei se tuonut toivottua tulosta. Jos vähän katsellaan ehdokkaiden saamia ääniä, esim eduskunnan viimeinen varasija ei ollut mitenkään älyttömän kaukana, paikalla on RKP:n ehdokas, jonka äänisaalis oli 2400 ääntä. Eli noin 600 ääntä enemmän. Viimeinen läpimenijä sai 3800 ääntä, eli aika kauas loppupeleissä kuitenkin jäätiin eduskuntapaikasta.

Noniin. Ensimmäinen ajatus, joka oli aamulla mielessä vaalituloksen nähtyäni oli "Näinkö tässä nyt sitten taas kävi?" Yllätys jäi tekemättä niin SKP:lta, vasemmistoliitolta kuin meidän ehdokkaaltamme. Tällä kertaa mielestäni yllättäjät löytyivät oikealta. Demarit yllätti pyllähtämisellä ja kokoomus 10 paikan lisäämisellä. Perse.

Myöskään SKP ei voine olla kovin pettynyt tulokseen, vaikka paikkaa auringossa ei saatukaan. Kuitenkin Helsingin vaalipiirissä SKP oli kolmanneksi paras tuloksen parantaja 0.8% lisäyksellä. Edellä Kokoomus(6,2) ja Vihreät(1,7). SKP:n saamat äänet lähes kaksinkertaistuivat edellisistä eduskuntavaaleista.

Enemmän kuitenkin mua Sepon ulkopuolelle jäämisen sijaan huolestuttaa Kokoomuksen saama voitto. Ehdottomia häviäjiä näissä vaaleissa oli vasemmisto kokonaisuudessaan. SDP:n ja Vasemmistoliiton yhteensä häviämät äänet kannatusprosenteissa oli 3,2 prosenttia ja kun samaan aikaan Kokoomuksen kannatus nousi lähes 5 prosenttia on katastrofi valmis. Ainoa valonpilkahdus muuten niin synkässä vaalissa oli Arhinmäen läpimeno, vaikkakin kampanjoinnissa oli hieman kyseenalaisia elementtejä varsinkin viimeisten viikkojen aikana, niin lämpimät onnittelut Paavolle, kyllä se on meille kaikille voitto.

Toinen seikka joka mua huolestuttaa paljon on edelleen todella alhainen äänestysprosentti, joka on nimenomaan omiaan nostamaan oikeiston kannatusproesentteja. Koko maassa äänestysprosentti on 65, ja Helsingissä 66,1. MIKSI VITUSSA ME EI ÄÄNESTETÄ??? Eduskuntaan valittiin 10 uutta kokoomuslaista, 30 yli 60 vuotiasta ja 2 alle 30-vuotiasta. Mitä helvettiä? Miten tolla osituksella me voidaan ikinä kuvitella, että meidän ääni tulisi kuuluviin valtakunnanpolitiikassa?

Miksi sitten ihmiset äänestivät Kokoomusta? Helvetin hyvä kysymys. Mä näen, että mainontaan syydetyt isot rahat omalta osaltaan vaikutti tulokseen. Enkä voi olla muuta kuin kateellinen kahdesta asiasta: 1) siitä että niillä on laittaa miljoonia propagandaan ja 2) siitä että ovat keksineet taas yhden nerokkaan tavan höynäyttää suomalaista perustallaajaa. Eihän kaikki nuo äänet ole peräisin perinteisiltä oikeiston äänestäjiltä. Kyllä aika läjä on perusduunareidenkin ääniä siinä läjässä.

Tässä viime metreillä oli telkkarissakin parhaaseen katseluaikaan mainos, jossa 60 000 äänen harava Niinistö kertoi kuinka työttömän kannattaa äänestää Kokoomusta saadakseen työtä. Jää nähtäväksi.

Mitä me sitten ostettiin äänestäessämme Kokoomus ja Keskusta seuraavaan hallitukseen?

Arvomaailmasta:
- Keskeistä on yksilöllisyyden ja yritteliäisyyden korostaminen.

Lupauksia hyvinvointivaltion tuhoamisesta:
- Tehtyjen työtuntien määrän ohella oleellinen talouden kasvutekijä on tuottavuuden kasvu.
- Työllisyysmäärärahoja on siirrettävä kursseista ja julkisen sektorin tukitöistä yksityisen sektorin tukitöihin
- Muutettava sosiaaliturvaa nykyistä kannustavammaksi
- Suomen on oltava valmis reagoimaan yritysverotusta keventämällä, jos muualla tehtävät päätökset uhkaavat suomalaisten ja Suomessa toimivien yritysten kilpailukykyä.
- Riskinotosta ja kovasta työnteosta pitää saada asianmukainen palkkio.
- Yrittäjän ansioiden verotusta on kevennettävä niin palkkatulojen kuin
yrityksestä nostettavan osingon kohdalla.
- Osingot on säädettävä tiettyyn rajaan asti verovapaiksi sekä listautumattomilla että listautuneilla yrityksillä
- Riskisijoittajille mahdollisuus vähentää tappionsa
- Innovaatioiden kaupallistamista ja yritysten kasvua tuetaan.
- Perintövero poistetaan asteittain kokonaan.
- Samalla on kaiken omaisuuden osalta luovuttava perintöverosta lasten, leskien ja vanhempien osalta.
- Työmarkkinajärjestöjen on sovittava selkeistä ja tasapuolisista pelisäännöistä paikalliselle sopimiselle.(kaksikanta toim. huom)
- Julkisten palveluiden markkinoita avataan määrätietoisesti kilpailulle.
- Ansiotulojen verotuksen maltillisia kevennyksiä on jatkettava ensi vaalikaudella kaikissa tuloluokissa.


Aika rankaksi on muuttunut mielestäni suomalaisten arvomaailmat, kuitenkin melkein 100 000 äänestäjää edellisiä vaaleja enemmän äänesti kokoomusta. Mä näen isoja mörköjä tulevaisuudessa ja rahan vallan lisääntymistä siinä määrin, ettei seuraavissa vaaleissa ole enää paljoakaan tehtävissä. Rahaa pois julkisista palveluista yrityksille ja rikkaille. Osingot, perinnöt, riskisijoituksen verottomiksi. Kolmikannalle taitaa käydä köpelösti, joka tarkoittaa suoraan työntekijän oikeuksien minimoimista.

Sosiaaliturvan muuttaminen kannustavammaksi tarkoittanee suomeksi sitä, että sosiaalietuuksia poistetaan ja vähennetään kokonaisuudessaan, joka mun mielestä johtaa suoraan syrjäytymisen ja eriarvoisuuden kasvuun. Suomalaisten yritysten kilpailukyvyn lisääminen tarkoittanee suomeksi sitä, että helpotetaan yritysten asemaa siten että työn teettäminen suomessa kannattaa. Jokainen voi sitten miettiä millä keinoilla suomalaiset yritykset parantavat kilpailukykyään. Perlos? Paperitehtaat? Anyone? ETLA:n mukaan 2000-luvulla on siirtynyt suomesta ulkomaille 10 000 - 23 000 työpaikkaa. Se on sitä kilpailukyvyn parantamista. Kysymys kuuluu vain, että kenen ehdoilla?

Nyt sitten saadaan porvarihallitus. Toivottavasti ihmiset saavat siltä sitä mitä ovat halunneetkin. Mun on erittäin vaikea nähdä porvareiden parantavat suomalaisten kollektiivista hyvinvointia mitenkään. Onhan Kokoomus, puoluepamppua lainatakseni, "Aina minä, ei koskaan me". Miten se vaikuttaa sun tai mun elämään, että rikkaat painelee eduskunnassa ajamassa oman sosiaaliluokkansa asioita?

Mitä sitten tehdä?

Mun mielestä koko vasemmiston pitäis ottaa nyt tiukka katse peiliin ja kysyä itseltään miksei me saada ihmisiä äänestämään, kuitenkin suurin osa suomalaisista kuuluu sosiaaliluokkaan jonka "tulisi" äänestää vasemmistoa. Tällaisen rökäletappion jälkeen olis paikallaan pitää palaveria koko vasemmiston rintamalla, haudata sävyerot ja yrittää saada Suomeen todellista vasemmistoliikettä joka nyt on pirstoutunut koko skaalalle. Kommarit ja demarit pitää saada äänestämään, ja vasemmistoliittokin varmaankin alkaa pikkuhiljaa uskoa, ettei sitä mummoa olis kannattanut myydä. Nyt vasemmistoliitto kärsi koko maassa prosentin luokkaa olevan tappion, ja luultavasti pääsee demareiden kanssa vasemmisto-oppositioon. Ei varmaankaan kannata pidättää hengitystä oikeiston yhteydenottoa odotellessa.

Yksi yhteinen vasemmisto pystyyn ja kunnallisvaaleissa murskavoitto joka johdattaa neljän vuoden päästä kelkan kääntymiseen. Varmaa on nimittäin se, että neljän vuoden päästä viimeistään realiteetit on lyöneet nyt oikeistoa äänestänyttä duunaria ja työtöntä naamalle, eikä se prosentin veronalennus julkisten palveluiden kustannuksella enää kuulostakaan niin kiinnostavalta. Silloin pitää olla USKOTTAVA vaihtoehto jota äänestää. Yhteinen vasemmisto voisi sellainen olla.

Politiikka on kuulemma maailman toiseksi vanhin ammatti. Mä olen huomannut, että se muistuttaa todella paljon sitä vanhinta."

J

Perjantain hyviä fiiliksiä

Jep. Media on ottanut minut hampaisiinsa viime päivinä. Tv-kanavat haluavat minulta haastatteluita sunnuntai-iltana ja maanantaina. En sano sen tarkoittavan vielä yhtään mitään, mutta siitä jäi lupaavat vibat.

Olen ollut jalkautuneena eri lähiöihin jakelemaan flaikkuja ja jutustelemaan asukkaiden kanssa. Siksipä juuri tätä blogia aloinkin rustaamaan. Olen hyvin ymmälläni ja häkeltynyt saamastani kannatuksen määrästä. Jakomäki, Kontula ja muu Itä-Helsinki on ollut aluetta, missä flaikkuja on mennyt ja ihmiset ovat luvanneet tukea minua koko suvun ja kaveripiirin voimalla. Ohikulkijat pyytävät minulta flaikkuja mukaan vain saadakseen jakaa niitä eteenpäin. Olen nähnytkin täysin tuntemattomia ihmisiä flaikkunippu kädessä hehkuttamassa Seppo Lampelaa eduskuntaan. Ällistyttävää.

Kuten jo aiemmin kirjoitinkin, vaalibileetkin ovat olleet napissa. Virgin Oilin tapahtumaan tuli ihmisiä kuin pipoa. Ainakin enemmän kuin Keskustan juhliin samassa paikassa. Vertailuna vielä, että Keskustan juhlat olivat ilmaiset, mun bileet maksoivat 7 euroa.

Foorumilla käy nyt ennätysmäärä ihmisiä, tuhannen raja menee rikki joka päivä. Ja reilusti, jos saan tähän lisätä. Tämän päivän NYT-liitteessä on juttu, missä minua haastatellaan taiteilija Teemu Mäen kanssa. Juttu ei mielestäni ainakaan omalla kohdalla ollut täysosuma, mutta kaipa sekin on parempi kuin mitään. Eihän Demarilehti nyt voi ihan loputtomiin kommariehdokasta tukea:)

Nyt on vuorossa ne aivan viimeiset pinnistykset: Lähdenkin tästä vielä jakamaan viimeisiä flaikkuja metroon, josta jalkaudumme possen kanssa illalla kallion baareihin tekemään sitä perinteistä työväenluokan vaalityötä. Huomenna hillumme Tallinnanaukiolla Kokoomuksen ja Demareiden riesana ja illansuussa käymme läpi Itä-Helsingin kuppilat. Jokainen ääni on tärkeä, enkä voi luottaa mainostoimistoihin.:)

Sunnuntaina onkin sitten aika kokoontua frendien kanssa jännittämään tuloksia. Olemme salettiin tehneet parhaamme, joten meillä on aihetta juhlaan vaalituloksesta riippumatta. Ääniä on tulossa paljon, mutta riittävätkö ne sitten... Se jää nähtäväksi.

Kuitenkin vaalityön aikana huomasin, että hyvät frendit hakkaavat imagosuunnittelijat ja mainostoimistot mennen tullen. Kiitos heille siitä.

Omituista propagandaa Vasemmistoliiton suunnalta

No niin. Ihmettelinkin, milloin tämäkin peli menee likaiseksi ja nythän se tapahtui.

Vasemmistoliitto on nyt ilmeisen hermona allekirjoittaneen vaalisuosiosta ja on alkanut julkaisuissaan levittämään kyseenalaista propagandaa vaalikunnostani.

Kansan Uutisten mukaan en olisi menossa eduskuntaan tosissani, koska olen luvannut äänestää Paavo Arhinmäkeä, joten Kansan Uutiset kehoittaakin äänestäjiä unohtamaan minut ja äänestämään Vasemmistoliittoa.

Edit: Lainaus Kansan Uutisista:

"Lisäksi SKP:n Helsingin ehdokkaana oleva Steen1 eli Seppo Lampela on ilmoittanut tammikuun Libero -lehdessä uskovansa itseään enemmän Arhinmäkeen eli äänestävänsä tätä."

Millä tavalla ylläolevaa tekstiä tulisi tulkita?


SELVENNYS: Olen luvannut äänestää Arhinmäkeä jo ennen kuin itse tajusin asettuvani ehdolle. Yritän olla sanani mittainen mies ja pitää lupaukseni. Tästä Vasemmistoliitto on vetänyt (ilmeisen tahallaan) johtopäätöksen, etten olisi muka menossa eduskuntaan ollenkaan tosissani. Totta helvetissä olen! En mä huviksen vaalityötä tee ravaamalla joka paikassa aamusta iltaan. Kannatukseni on ollut kadulla aikamoisen kovaa, joten en yhtään ihmettele Vasureiden paniikkia.

Tähän sanonkin, että fuck it. Ääneni saa SKP ja pyydän sitä Paavolta anteeksi. Jos Paavon äänestäminen tekee musta jotenkin epäuskottavan, niin poistetaan se vaihtoehto pois yhtälöstä.
Se, että kaupungilla liikkuu huhu, ettei mua kannattaisi äänestää tottakai vahingoittaa mua. Ja se lieneekin Vasureiden tarkoitus.

Olen vuosien varrella osallistunut maksettujen keikkojen lisäksi ilmaiseksi tai vain nimellistä korvausta vastaan Vasemmistoliiton tapahtumiin ja konsertteihin. Kun kiitos tuestani on kerran tällainen, en tee sitä enää.

Toivottavasti tämä on vain tahaton väärinkäsitys.

Äänestä 222.

(Viestiä editoitu ti 13. 3 klo 12:39)

Kuulumisia vaalityöstä

kyllä, kyllä.

Vaalityö on huipentumassa loppukiriinsä ja kaikenlaista mielenkiintoista on sattunut matkan varrella. Flyereitä olemme jakaneet vapaaehtoisvoimin metroissa sekä muuallakin Helsingissä ja vaalitukibileet ovat olleet aivan mahtavia.

9. 2. Tavastialla järjestimme ensimmäiset bibikset ja lavalle kapusi reilu annos eturivin räbäyttäjiä sekä laulajia. Meininki oli siellä sen verran mahtava, etten uskonut enää parempaan tuuriin. Vastoin kaikkia todennäköisyyksiä 9.3 . Virgin Oilissa meininki nousi huippuunsa niin, että koko kapakka oli aika tarkalleen täynnä. Virgin Oilissa saimme nauttia räpin lisäksi myös muusta musiikista End Of You:n, Sonic Rootsin ja Scandinavian Music Groupin muodossa. Aivan uskomatonta. Rahaa jäi juhlista käteen niin, että huomenna lähdemmekin väsäämään radiomainosta suuren maailman tyyliin.

Haastatteluja on tullut jaeltua niin nettiin, radioihin, tv -kanaville sekä lehtiin. Aiheet ovat sivunneet allekirjoittaneen vertailuja Tony Halmeesta Frederikiin. (!!!!) Kannattaa tsekata seuraava NYT -liite, missä on kanssani yhteishaastattelussa taiteilija Teemu Mäki. Toivottavasti siitä tuli hyvä, olimme ehkä kilpaakin samaa mieltä asioista. Kuvista tuli ainakin hienoja.

Myös Ruben Stiller haastatteli meikäläistä ohjelmassaan, mikä oli itselleni hienoinen yllätys. Valmistauduin kohtaamaan pahamaineisen Rubenin verissä päin, mutta haastis meni letkeästi niitä näitä jutellen. Ennen minua vieraana oli tosin Susan Kuronen, joten ei kai sen jälkeen voi enää mitään kenellekään vittuilla.

Vaalityö on ollut raskasta, mutta antoisaa. Minulta on kysytty about kaikkea kaikesta ja vanhat Steen Christensen -jutut kaivettu naftaliinista taas sen miljoona kertaa. Siitä huolimatta vastailu on ollut hauskaa ajoittaisesta haastavuudestaankin huolimatta. Parhaita ovat olleet koulujen paneelit, missä eri puolueen edustajat kertoilevat näkemyksiään nuorille. Siinä on ehdokkaiden kädenväännöltä joskus jäänyt yleisökin huomaamatta:) Sen verran olen kuitenkin tajunnut, ettei yksinkertaista, absoluuttista totuutta ole. Tai on, juuri niin monta erilaista kuin ihmisiäkin.

Loppuviikko onkin sitten aikamoista rutistusta. Tarkoitus on mainoksen teon jälkeen pyöriä metroissa ja asemien läheisyydessä jakaen flaikkuja ja jutustelemassa ihmisten kanssa. Jos törmäämme, tervetuloa kyselemään kaikkea maan ja taivaan väliltä. Lauantaina onkin sitten viimeinen pinnistys, SKP pitää tilaisuuden Itäkeskuksessa ja olen lupautunut myös itse sinne edustamaan, vaikka sitoutumaton olenkin.

Seuraava blogini tulee sitten vaalien jälkeen, katsotaan paljon allekirjoittanut nyt sitten tuleekaan saamaan ääniä. Huhut kertovat, että ennakkoäänestyksessä on käynyt aikamoinen märä jengiä kirjoittamassa sen maagisen sarjanumeron "222" paperiin. Sormet ristiin vain.

Toivottakaa onnea.

Powered by Blogger